Постановка – Слуга на двама господари – Народен театър Иван Вазов Голяма сцена, театри.бг

7
Добави коментар
raya
raya

Слуга на двама господари
Народен театър Иван Вазов Голяма сцена

Автор: Карло Голдони

Великолепната комедията на Голдони, която не слиза от световните сцени, е низ от драматични обрати със задължителен комедиен оттенък. Флориндо бяга от Торино, защото е убил на дуел Федериго Распони, брат на любимата му Беатриче и се озовава във Венеция. Беатриче, облечена като мъж и под името на покойния си брат, също пристига във Венеция, за да търси своя любим.

Придружава я слуга на име Труфалдино. Флориндо среща Труфалдино, който решава да стане и негов слуга, убеден, че както обслужва един господар, така ще съумее да обслужва и двама. Беатриче неволно става пречка за брака между Силвио и Клариче, която е била сгодена за нейния брат Федериго. Панталоне, бащата на Клариче решава да се върне към стария брачен договор. Бащата на Силвио – Доктор Ломбарди изпада в ярост. В центъра на недоразуменията се оказва слугата Труфалдино, който допълнително обърква всичко.

Динамичното и напрегнато действие приковава вниманието на зрителя: Дали Беатриче ще намери Флориндо? Как Панталоне ще омъжи Клариче за Беатриче? Наистина ли ще го убие разгневеният Силвио? Ще съумее ли Труфалдино по едно и също време, на едно и също място да сервира обяд на двама господари, без те да разберат, че слугата им е един и същ.

мнения | твоето мнение

Премиера: 02.04.2009

С участието на:
Валентин Танев, Красимир Доков, Иван Юруков, Мария Сапунджиева, Петър Попйорданов, Пламен Пеев, Юлиян Рачков, Рени Врангова, Владимир Карамазов, Карла Рахал, Илиана Коджабашева

Музика:
Ефи Шошани

Постановка:
Димитър Бозаков

Превод:
Харалампи Аничкин

Костюми:
Никола Тороманов

Сценография:
Александър Лисянски

Пластика:
Фани Хаджиниколова

РЕЙТИНГ НА ПОСТАНОВКАТА
Критиците:

47/100
Потребители:

4
Влезте, за да гласувате!