Свещеник рокер шашка мексиканци с черепи и голи мадами

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Адолфо Уерта Алеман, известен сред паството си като отец Гофо, е необикновен Божи служител. Той се облича като рокер, обича да ходи по барове, харесва снимките с голи жени, пуши, псува и разказва вицове по време на проповедите си. Вероятно той не е единственият католически свещеник със странни хобита, но за разлика от събратята си поне не ги крие.

Преди да се захване с Божиите дела, Гофо обмислял да се посвети на военна кариера. После решил да става полицай, пожарникар или учител, но в крайна сметка започнал да служи в мексиканския град Сатийо. Обричането на църквата в никакъв случай не е свързано със загърбването на всички светски порядки – в това число любовта му към рока, страстта към моторите и всичките му присъщи пороци. Тъкмо напротив – отец Гофо решил това да го отличава от всички други свещеници и така да привлича хората, които странят от конвенционалната религия. Той е и единственият, който се престрашава да влиза в опасните квартали и да оказва помощ на проститутки и серопозитивни.

Отецът си боядисва косата, носи пръстени с черепи в църквата, бръмчи с чопъра си и дори цитира рок песни по време на литургия. Странното му поведение отблъснало някои от миряните, но за други то било като магнит. Част от поклонниците смятат, че черните тениски с обърнати кръстове и голи мадами са начин да изразиш себе си, защото пред Бога всички са равни.

Голотата е запазена марка и в стаята му, където се виждат плакати от еротични списания заедно с постери на Батман, Матрицата и Че Гевара. Любимият му бар е „Изповедалнята”, където посрещат клиентите с числото 666, изписано до входа.