Вариации на тема „Кок с чорап“

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Може би сте забелязали, че из улиците на България все по-често можем да забележим стегнати кокове, сякаш току-що направени от професионалист във фризьорски салон. Може би сте си задавали въпроса: „Каква е тайната?“. А може би и вече сте я разбрали – тайната е в чорапите.

Да, тези лесни прически със сложен на пръв поглед вид имат навити на руло чорапи в основата си. Още преди година ви показахме как точно да си направите такъв кок – можете да си припомните тук.

Оттогава насам, броят на „посветените“ в тайната момичета сякаш се увеличава. Понякога имаме чувството, че вече всяка втора дама знае как да постигне въпросната готина фризура. Ето защо, за да не изглеждаме всички еднакво, решихме да ви предложим няколко различни вариации за аранжирането на любимия кок с чорапи.

Освен предложените тук варианти, ще откриете още много свежи идеи и в специалната ни галерия. В самото ѝ начало ще видите и шестте основни стъпки за направата на прическата. И не забравяйте: колкото повече чорапи използвате, толкова по-голям ще бъде вашият кок; освен това, можете да го оформите както стегнат, така и с небрежно „раздърпан“ вид.

1. Кок с чорап и шалче 

Това е най-лесният вариант. След като вече сте хванали косата си в конска опашка, сложили сте подложката от чорапи, косата и ластика върху нея, прищипете стърчащите кичури по начина, който е показан на третата фотография в галерията ни. Дори да не го направите перфектно, това няма да се вижда, ако увиете шал в основата на кока. А може и да не е в основата – лентата от снимката долу вдясно също изглежда ефектно.

2. Плитка в основата на кока 

Малко по-трудна за изпълнение визия от шалчето, но определено изглежда прекрасно!

3. Още вариации със сплитане на части от косата 

4. Украса с диадеми

5. Украса с панделки

6. Нестандартно местоположение на кока

Обикновено сме свикнали да виждаме кока или високо върху главата, или на тила. Ако искате да бъдете по-нестандартни обаче, можете да си го направите и отстрани. Или да заложите на момичешката визия с два кока от двете страни. 

7. Интересни подходи към „завъртането“ на кока 

Последните две визии изглеждат особено елегантни. За да постигнете първата от тях, трябва да завъртате косата, вместо просто да я опъвате, докато я събирате в необходимата за кока конска опашка. Вторият вариант изисква да оставите достатъчно голям кичур извън обхвата на ластика.

Ако този материал ви е харесал и искате да ви даваме още полезни съвети за мода и красота, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!