PVC или Алуминиева Дограма – Кое да Изберем?

2
Добави коментар
irgnet
irgnet

Изборът на подходяща дограма е важно решение за много хора по цял свят. Най-често задаваният въпрос е „PVC или алуминиева дограма” като ние ще ви помогнем да се информирате за предимствата и недостатъците на двете предложения.

За алуминиевата дограма
Алуминиевата дограма издържа на високи температури и предлага издръжливост при земетресения, бурии и всякакви външни явления. Тя се предлага в различни цветове и гарантира перфектната визия на дома ви. Като минус може да се изтъкне реалната възможност за поява на конденз, но и този проблем е решен при съвременните профили с прекъснат термомост.

Алуминиевата дограма (топъл профил) притежава PVC притурка, която възпрепятства появата на конденз и други нежелани явления.

За PVC дограмата
PVC профилите са защитени от конденз и гарантират на потребителите отлични топлоизолационни качества. Лесни са за миене и поддръжка, което в комбинация с достъпните цени ги прави особено привлекателни за голяма част от обществото у нас.

Относно дизайнът на PVC дограмите, той не е толкова богат, както при алуминиевите варианти и това е един от минусите, които можем да изтъкнем. Въпреки всичко съществува облицовъчно фолио, с което можете да промените визията на пвц-то.

Изборът между алуминиевата и pvc дограма

Ваш ред е да изберете PVC или Алуминиева дограма. И двата варианта имат за цел по-добрата визия на дома ви, пестене на електричество и противодействие срещу атмосферни аномалии, така че няма да сгрешите ако инвестирате пари в поставянето на дограма за дома или офиса.

Богатият пазар предразполага към това да намерите още информация относно различните модели на профилите. Разгледайте интернет сайтовете на фирмите и поръчайте дограми онлайн. Само днес може да попаднете на оферти за безплатен монтаж и доставка до посочения от вас адрес.

В обобщение

В статията дадохме най-важните плюсове на алуминиевите и PVC варианти за вас. Надяваме се, че сте успели да се ориентирате от подадената информация и ви желаем да изградите един светъл и уютен дом благодарение на новата си придобивка.