Летящите къщи на един мечтател

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Френският фотограф Laurent Chehere е чиста проба мечтател! Неговият проект „Flying Houses” се откроява с оригиналност и смелост. Затова ни беше интересно да разберем повече за причудливите снимки на летящи къщи.

Творецът започва работа по него пред 2007 година. Той опознава по фантастичен начин вдъхновяващата архитектура на Париж. И то не на емблематичните забележителности, а на сгушените някъде из крайните квартали сгради, „богати на различни култури, чрез които можеш да обиколиш света за няколко пресечки”. Laurent Chehere споделя още пред френските медии:

„Интересувам се от цигани в каравани, очакващи преселването си от полицията; имигранти от Африка в опасни сгради; циркове, разположени на метри от магистралата; мръсни киносалони с филми за възрастни”.

Laurent Chehere Париж е един град с богато архитектурно наследство. Ето защо, при такова голямо разнообразие, не би било чудно, ако някоя сграда остане незабелязана. Именно тогава обаче на помощ й се притича амбициозният фотограф.

„Опитвам се да извадя тези тъжни къщи от анонимността на улицата, да им помогна да разкажат своята история, истинска или нереална”.

Laurent използва едновременно средствата на класическата фотография и опциите, които предлага Photoshop.

„Допълвам реалното изображение с рисувани елементи като под, стени, прозорци, дори хора. Получава се нещо като монтаж”.

Laurent Chehere Проектът е обиколил почти целия свят, от Китай до Маями. В момента е изложен в Германия, а след това ще посети Бразилия.

Доскоро Laurent Chehere е правил реклами за Audi, Nike и други световни компании. Изведнъж разбира, че страстта му към този тип фотография е угаснала и започва да следва своята детска мечта – да обикаля света.

Очаровани сме от смелостта, която френският фотограф притежава. Изображенията от проекта „Flying Houses” са меко казано неочаквани. Разгледайте ги в галерията ни.