Модерните прически за 2010-та година

8
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

СподелянеКрасивата жена – това е поддържаната жена, чиято подстрижка задължително трябва да бъде добре оформена и модерна.   1.През този сезон стилистите са оформили няколко основни тенденции, които ви позволяват да изглеждате елегантни, красиви и с блестящо младежко излъчване. Късите подстрижки са безспорния лидер през зимно-пролетния сезон на 2010-та година. Тази тенденция предлага много повече възможности от стереотипната подстрижка „тип момче“ и поради тази причина много звезди от модния свят се поддадоха на изкушението да отрежат дългите си коси, в полза на съблазнително-закачливите „малки“ прически.  Съвременните къси подстрижки са съчетание от женственост и увереност, които са особено актуални за тези дами, които са се посветили на кариерата си. 2. Подстрижките са подходящи, както за прави, така и за къдрави коси Модата на гладките, идеално прави коси постепенно отстъпва от своите позиции, освобождавайки място на закачливите, романтични вълни. Борбата с непокорните къдрици вече не е актуална, а ерата на средствата за изправяне на косата остана в предишния сезон.Съвсем скоро притежателките на прави коси отново ще започнат да използват ролки. Въпреки това, обаче тенденцията на гладките коси все още поддържа достатъчно високи позиции. Така че, ако не сте голяма привърженичка на къдрушките – не се отчайвайте, няма да сте демоде с права коса.

3.В основата на формата на подстрижката е трапеца.

Леко скосените или по-широките си в основата фризури се превърнаха във фаворит за началото на 2010-та година. Тази форма на прическата е идеална за притежателките на пищна, гъста коса.

4. Стъпаловидни прически

Цветовата гама за сезон 2010 са максимално естествените нюанси: медно-рижи, блонд с тъмно-кестеняв оттенък, тъмен орех, златисто-русо и блестящо черно. Абсолютно табу са неестествените акценти – ярко червено, тъмно-синьо, платинено русо, лилавеещо…При желание можете да разнообразите естествения си цвят с шоколадови кичури, но е по-добре те да са фини, а не ярко изразени.

Модните бретони за 2010-та година са разнообразни – от плътни и гъсти, започващи от средата на темето, до леко асиметрични и филирани – независимо от дължината на косата обезателно трябва да имате някакъв бретон.

Стилистите са разделили три основни направления в прическитя, които ще бъдат най-модерните през тази година

Гладки прически

  „Балетните“ прически са любими на дизайнерите още от миналия сезин, а сега това е основната бюти-тенденция. Но трябва да уточним, че такава прическа отива само на дами с овално лице и красива форма на главата. В противен случай, гладките коси подчертават недостатъците, особено ако става въпрос за пухкави бузки и ниско и тясно чело. Стилистите се спират на няколко варианта гладки прически:

– под формата на балетен кок, ниско долу на врата

– класическа конска опашка

-повдигнати нагоре коси, в стил 80-те

– сложно-структурирана прическа със завъртяни елементи

– свободно пуснати коси, пригладени отпред с гел

Тупиране и бухналост

На подиума дизайнерите дават воля на въображението си и с помощта на тупирането „изграждат“ на главите на манекенките невероятни конструкции…

Вариантите за изпълнение на тази тенденция, подходяща за ежедневието са няколко:

– леко тупиране на цялата коса, дори тя да е къдрава

 

– прибрани назад коси с тупиране само в корените – за обем

– пуснати коси, тупирани само в корените

– класически вариант с тупиране около бретона и върха на главата, преминаващ в стилен кок или високо-вдигната опашка.

Дълги, пуснати коси

Дизайнерите отдавна предпочитат именно такива прически, при които косите са свободно пуснати:

– холивудско очарование с добре изразени вълни вълни

– свободно пусната права коса, с лек обем

Изберете тази прическа и подстрижка, която най-много ви подхожда. И запомнете, че за красивия вид на фризурата, голямо значение има здравата и блестяща коса.