Чужденецът на Ники Илиев с премиера по bTV

4
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

В навечерието на най-шеговития ден през цялата година, Ники Илиев ще дебютира в телевизионен ефир с първия си режисьорски филм „Чужденецът“.

Харесай страницата ни във Facebook

Филмът ще се излъчи премиерно за българския телевизионен ефир на 31 март, от 20.00 часа само по bTV.

Младият французин Жерар е на командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.

Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа – от село Лещен до Париж. В пътуването си към сърцето на Магдалена, Жерар трябва да се справи с алчна селска фамилия, безскрупулен полицай и собствените си родители.

„Още когато пишех историята, си представях в ролята на бащата много специален човек. Така се случи, че споделих с Красимир Гергов желанието си да видя пред камерите някой от големите майстори. Той ми даде имейла на Кристоф и му писах още същия ден. Ламбер ми отговори веднага и не след дълго се срещнахме в Париж. Той се съгласи с всичко – със сюжета, хонорара, времето и мястото на екшъна. Мислех, че сънувам“, разказва сега Ники.

„Чужденецът“ е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати.

Сценарист и режисьор е Ники Илиев, продуценти са Александър Менкаджиев, Михаил Менкаджиев, Ники Илиев, Мирослава Кадурина, Ян Янев. В ролите Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Асен Блатечки, Кристоф Ламбер, Елена Колева, Валентин Гошев.

Коментари

коментар(а)