Започна градежът на пречиствателната станция в Созопол

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Дейностите по проекта за воден цикъл в община стартираха официално днес. За първата копка на пречиствателната станция пристигнаха зам.министрите Малина Крумова от служебното правителство и тази в оставка Ивелина Василева. Празничната церемония бе допълнена и с присъствието на областния управител, общински съветници и граждани на Общината.

Общата стойност на проекта е 75 087 587,15 лв. и включва изграждането на шест обекта. Строителството на първия обект „Изграждане на канални помпени станции (КПС), напорни тръбопроводи и колектори е обекта, с който започва реалното изпълнение на проекта, планиран да бъде завършен през 2015 година.

„Изграждането на пречиствателната станция е чакана от всички нас от много години, а проекта,чиято реализация днес официално започваме е изстрадан и заслужен“, заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи, който благодари на зам. министър Малина Крумова, която активно е участвала в неговата подготовка и е оказвала медотическа помощ.

Благодарности получи областния управител Константин Гребенаров, екипа от общинска администрация, който е подготвил проекта и общинския съвет. Специални благодарности кметът Рейзи отправи и към зам. министърът в оставка Ивелина Василева, която  е съдействала този важен за Созопол и Черноморец проект да бъде готов и одобрен в най- кратки срокове. Кметът пожела на строителната фирма и на екипа по реализация на проекта да успеят да приключат дейностите в срок и качествено, за да няма санкции.

Той заяви,че строителството на тези обекти, които сега започват са съобразени с наближаващия туристически сезон. „ Започнахме строителството на тези подобекта, защото ние като администрация знаем колко е важно за нашите съграждани да имат спокойствие и сигурност за летния сезон.но от есента централните улици на града ще бъдат разкопани, за да продължим по проекта и се надявам че те ще проявят разбиране и всички заедно ще се поздравим с пречиствателна станция и нова ВиК система през 2014 година, когато ще приключат строителните дейности по проекта“, допълни още Рейзи.