Анталия и Белек – полезна информация за пълноценна почивка – тема за Турция – Idi.bg

47
Добави коментар
tao
tao

 

 

Анталия е една истинска перла на турската ривиера и един от най-важните центрове в региона. Разбира се, това е и един истински рай за туристите. Градът е заобиколен от планини, които ще ви предложат хлад в горещите дни. Районът край града е изпълнен с многобройни археологически и исторически обекти за онези, които обичат историята. А ако сте любители на пешеходния туризъм също няма да останете разочаровани, тъй като тук има чудесни условия.

 

 

По бреговете на Анталия има много плажове, които могат да задоволят и най-претенциозните със своите качества. Тук има и множество луксозни хотели и ресторанти. Онези от вас, които искат да разнообразят почивката на плажа, могат да се отдадат на културен туризъм, като посетят руините на античните градове в района. На север от Анталия можете да посетите и пещерата Карайн (Karain), където ще видите останките на най-старото селище в Турция.

 

Градът е основан от цар Атал II, който го кръщава на себе си – Аталия. Вдъхновен от красотата на Анталия през XV век, мароканският пътешественик Ибн Батута пише, че това е най-красивият град, който някога е виждал, а в днешно време посетителите лесно ще се убедят в това. Курортът е една приятна смесица между модерност и старовремска атмосфера. В стария квартал Калейчи (Kaleiçi) туристите могат да видят истинското лице на Анталия. Кварталът е оазис на спокойствието със своите малки джамии и реставрираните дървени къщи. Пристанището на Анталия е едно чудесно място за почивка и отмора, като можете да се наслаждавате на гледката в някое от многобройние кафета и заведения наоколо.

 

 

Повече информация за възможностите за почивка в Анталия, предлагани от Дива Холидейз, можете да видите тук

 

 

 

Белек е район, разположен на 30 километра от Анталия и представлява един от най-новите курорти в Турция. Тук се намират някои от най-луксозните хотели на турската ривиера, предимно такива с 4 и 5 звезди. Също така, Белек е най-големият голф център в турция, така че ако сте любители на голфа, това е вашето място! На разположение на туристите е и конна база, а има чудесни условия и за практикуване на всички видове водни спортове. Прекрасната природа в района и съчетанието на море и борови гори привлича многобройни туристи от целия свят. В Белек можете да видите и над сто различни видове птици. Интересна забележителност е водопадът Куршунлу, зад който има скрита пещера, която можете да посетите. Разходете се и до древния град Перге, в който ще видите храм на богинята Артемида, две църкви, театър и древно училище за борба.

 

 

Белек се превръща във все по-известна туристическа дестинация и определено има защо. Със своите кристално чисти води, многобройните пясъчни плажове, боровите и евкалиптови гори, това е едно чудесно място за почивка. Белек обхваща и съседното селище – Кадрие. Тук хората се радват на над 300 дни слънце годишно, което допълнително увеличава популярността на курорта. Семействата с деца и изобщо всички, които търсят почивка под слънчевите лъчи, бързо ще се уверят, че плажовете и спокойните води на Белек са изключително подходящи. Много от хотелите разполагат със собствени плажни ивици, което ще гарантира спокойствието ви. Най-подходящите месеци, в които да посетите Белек са от ранна пролет до късна есен, тъй като тогава температурите са най-приятни. Въпреки, че лятото е най-популярният сред туристите период, тогава е прекалено горещо и неподходящо за обикаляне по забележителностите.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2426 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност