Откриха изложба на гоблени в „Меден рудник“

2
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В Бургас откриха поредната изложбата на гоблени “Цветно вълшебство”. И тазгодишното издание се състоя в салона на читалище “Св.Св. Кирил и Методий 1985” в к-с “Меден рудник”. Участие взеха 16 майсторки на бродерията с 44 гоблена от всички жанрове.

Бродериите трябваше да отговарят на предварително обявени критерии, които са: прецизна изработка, оригинален сюжет, най-добро съчетание на гоблен и рамка. Тази година се наблюдава равностойност на гоблените на всички участници и журито в затруднението си да определи фаворити, предостави решението на публиката.

Безапелационно спечели “Залез” на Денка Джендерова, която заедно с класираните след нея Веса Панайотова, специално дошла за участие от гр. Средец и Диана Иванова получиха красиви и стойностни подаръци от Милена Нецова – издател на сп. “Галерия бродерия”.

Диана Хамбарлиева и Пепа Атанасова получиха гоблен-комплекти от Лиляна Димитрова от магазин “Дъга”. Всички гобленарки, участници в тазгодишното издание също получиха подаръци от “Милена стил”.

Може да се насладите на изящните гоблени от 8 до 12 април, от 9:00 ч. до 18:00 часа в читалище “Св.св. Кирил и Методий 1985”.