Дантела върху вещите видяна 2320 коментари 0

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

За хората, които харесват винтидж обзавеждането на стаите, тези идеи, представени от колегите от comfort.bg, вероятно ще послужат като интересна хрумка. С тях можете да трансформирате обикновените вещи в стаята без усилия.

Винтидж очарованието на повсемесните за 20 век дантелени покривки не пасва само на старинните къщи, а се вписва страхотно в модерните стаи.

Дантелена лампа

Няколко еднакви като разцветка дантелени покривки могат да заменят тъканта в направата на интересна лампа. Ползвайте стар абажур, а ако е повреден махнете тъканта, като оставите само металната рамка.

Захванете с безопасни игли няколко дантелени части в горната част на рамката, прикрепете ги една към друга и захванете още дантелени парчета в долната част. Не се стремете да постигнете симетрия, тъй като най-добре е лампата да е с неправилна форма. Зашийте дантелените части една към друга с шевна машина или на ръка, сложете така оформената калъфка върху рамката и прикрепете с игла и конец. Ако искате можете да обработите тъканта с течност за колосване, но се уверете, че е далеч от крушката на лампата. Ако искате цветна лампа, преди да сложите калъфката върху рамката я натопете в боя за тъкани.

Дантелена купичка

Съхранявайте дребни вещи във всекидневната стая в интересна купичка, която е изработена от плетена дантелена покривка. Сложете я върху купа с подходяща форма, като сложите малко фолио, за да не повредите купата. Нанесете върху дантелата лепило за декупаж или течност за колосване, изчакайте да изсъхне и махнете от формата.

 

Дантелени завески

Дантелените покривки могат да се зашият върху предната част на ажурна завеса, за да разчупят скучната й външност.

Добре е тъканта да е в същата разцветка като тази на дантелата, а ако не е можете да обработите една от двете части с боя за тъкани преди да ги зашиете. Припокрийте частично покривките, които е добре да варират като размери. Достатъчно е да оформите само долната част на завесата и част от страничната. Комбинирайте с декоративна възглавничка с дантела.

Дантелена покривка

Когато искате да използвате покривка за масата в кухнята или всекидневната стая, но не искате да скривате изцяло нейната повърхност, можете да ползвате частична покривчица от дантелени салфетки.

Захванете ги една за друга, така че да изглежда сякаш са подредени несиметрично. Най-голямата салфетка сложете в края на формата, а другите захванете за нея. Зашийте с шевна машина или с игла и конец. Сложете върху мебелировката и позиционирайте така, че да пада леко отстрани.

Дантелена ваза

Ползвайте салфетка от дантела, която не е с много стегната плетка, за да оформите декоративна ваза за всекидневната стая. Обвийте добре салфетката по вазата, която е най-добре да е прозрачна, зашийте я по ръба и изрежете излишните части. За да се втвърди можете да нанесете течност за колосване или за декупаж, изчакайте да изсъхне добре.