Tesla Model S стана зелена кола на годината 2013

2
Добави коментар

от GreenTech.bg на 29/03/2013

Изцяло електрическата Tesla Model S бе избрана за зелена кола на годината 2013 на международно автомобилно изложение в Ню Йорк. С елегантен дизайн и с батерия, която осигурява пробег до 450 км. Model S се пребори с конкуренцията на изцяло електрическия градски автомобил Renault Zoe и презареждаемия гхибрид Volvo V60 Plug-In Hybrid  за престижната награда.

Тримата финалисти за тазгодишния конкурс за зелена кола на годината бяха обявени на автомобилното изложение в Женева 2013, след като изборът бе стеснен от пет номинирани. Само автомобили, които в момента са в продажба – или ще бъдат на пазара съвсем скоро – на два различни континента се допускат за участие за престижната награда.

Tesla Model S бе един от водещите претендетни за титпата зелена кола на годната, въпреки неотдавнашните негативни ревюта в някои престижни медии. Просторният седан има място за до седем пътници. Той се предлага с три варианта за батерия – 40 кВтч, 60 кВтч и 85 кВтч. Моделът с 85 кВтч батерия осигурява впечатляващ прбег от 450 км. с едно зареждане.

Публикувано в Коли