TORQ Roadster: най-бързата в света изцяло електрическа триколка

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

от GreenTech.bg на 29/03/2013

В зависимост от гледната точка тази луда изцяло електрическа триколка може да изглежда или най-забавното нещо на света, или плод на извратен дизайнерски вкус.

Приготвена за официален дебют на 6 април в Сан Диего, тази триколка в известна степен прилича на пресечен батмобил без покрив, която развива до 100 км/ч само за четири секунди. Но да имаш такава мощ и визия и то без емисии – това си има своята цена: луксозната играчка ще струва „около $65000“ и от нея ще бъдат произведени само 50 бройки тази година.

Возилото е отроче на фирмата Epic EV и тя е категорична, че този модел е напълно законово съвместим и готов за движение по улиците. Изработена е от корпус от  въглеродни влакна, високопроизводително окачване и предно стъкло от лек поликарбонат. Всичко това помага на екзотичното електерическо превозно средство да достигне своята рекордна скорост.

Бързото ускорение се дъжи на електрическия мотор, който се отличава с над 400 к.с. Освен това, казват от Epic EV, три-колесната форма „намалява съпротивлението на пистата с 25%“.

Публикувано в Коли