С главата надолу в тунела

4
Добави коментар
Sportuvaibg
Sportuvaibg

Искате да намерите безопасен и в същото време екстремен спорт, покачващ значително нивото на адреналина? Имаме решение за вас. Единственото леко неудобство може да дойде от факта, че  трябва да стегнете куфара и да отпътувате за Златна Прага. Стигнете ли до Чехия, другото е лесно. Даже е и много приятно.

Почитателите на скоковете с парашут могат да усетят емоцията от летенето по един хитър и абсолютно безопасен начин. Група търсачи на екстремното са сътворили аеродинамичен вертикален тунел, който пресъздава чувството за свободно падане от значителна височина. Всичко това, разбира се, се случва под надзора на професионални инструктори. Въздушният тунел е с диаметър 4,3 м и обща височина 14 м. Представете си сега, че скачате в него и вятъра срещу вас духа със скорост 270 км/ч. Яко, а?

Като казахме по-горе думата „безопасен“, не се шегувахме. Възможност да скочат с главата напред към екстремното приключение се предоставя на хора между 5 и 100 години, стига самите те да се чувстват подготвени за това. Ограничения се поставят само за бременни жени и хора, тежащи над 130 кг. Предварителна подготовка не се изисква, след кратък инструктаж ще се научите как да контролирате тялото си в екстремната вихрушка.

Това не е всичко. Вертикалният тунел предлага два варианта на свободно падане – „Funflight“ и „Sportflight“. Или имате възможност да изберете как да полетите: с образователна цел или просто за забавление. Удоволствието ви е гарантирано и в двата случая.

Ако екстремното летене във вертикален тунел ви лежи на сърцето, не ви остава друго освен да приготвите багажа и да отпрашите към Прага. Попътен вятър няма да ви пожелаваме, той ви е гарантиран.

 

 

 

<<facebook.com/Sportuvai.bg>>