На колела – блогът на автомобила: Мерцедес, Фолксваген и Порше инвестират в завод край Видин

4
Добави коментар

Мерцедес, Фолксваген и Порше инвестират в завод край Видин

Автомобилните гиганти Мерцедес , Фолксваген и Порше ще инвестират в нов завод и логистичен център край град Видин

Нов завод за автомобили и части на Мерцедес ще бъде построен край Видин, а инвестицията ще бъде направена от немските автомобилни гиганти Мерцедес, Фолксваген и Порше.
Решенитео на автомобилния концерн от Щутгарт да строи край видин е част от политиката на Дунавската стратегия, която обединява усилията на държавите и в частност общините по поречиенто на река Дунав. Това решение е било улеснено и от факта, че най-големият инфраструктурен проект в България и един от най-големите на Балканите в лицето на Дунав мост 2 ще бъде завършен и пуснат в експлоатация в рамките на няколко месеца. Така град Видин ще се превърне в един от най-големите логистични центрове в страната и с ключово значение за развитието на региона.
В проекта за изграждането на автомобилен парк, включващ заводи на Мерцедес най-вероятно ще се включат и автомобилните гиганти Фолксваген и Порше, като се очаква тяхната дейност да е насочена основно към производстовото на части, както и логистични дейноси за готови продукти на авто производителите.
Въпросният автопарк най-вероятно ще бъде изграден в района на настоящата Свободната безмитна зона, в максимална близост до пристанище Видин и Дунав мост 2.
Още информация за проекта тук –