Бих дал всичко свое на една жена, но не съм я срещнал

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

in Ларго / by Агро Пловдив / on 30 март 2013 at 22:02 /

Христо Сираков спечелил битката си за сина Кристиян

„Мога да дам на една жена цялото си състояние, но не съм я срещнал. А за да задържиш една жена, трябва да я срещнеш.“ В такива разсъждания се хвърли бизнесменът-любовник Христо Сираков пред Сашо Диков тази вечер. Диков го сюрпризира с колаж, в който бяха подредени една до друга над 10 красиви жени. На снимката очевидно присъстваха дами, с които Сираков е бил в близки отношения, защото той поиска от водещия да му я подари.

През целия разговор Диков уж тактично, но на практика грубо тикаше разговора в посока колко пари е изхарчил Сираков по жените. Накрая бизнесменът директно му каза: „Темата за парите е болезнена за мен. Аз, макар че вече съм на толкова години (скоро ще има 60-годишен юбилей), продължавам да си мисля, че жената, с която съм, ме харесва такъв какъвто съм, а не заради парите.“

Сираков разясни, че е показал досега, че може да задържи една жена. С първата си съпруга Мария е бил заедно 17 години. „Когато се разделихме, почти цялото ни имущество остана при нея. Жените не трябва да се ощетяват“, убеден е той. Припомни си още годините веднага след 1989 г., когато напуснал скъпо платената си работа като български представител на японска фирма, и решил да емигрира. Задно с Мария, общото им дете и другото дете от първия брак на съпругата му, заминали на Запад с взети назаем 5000 германски марки. „Спали сме на земята тогава. Трябваше да работя физически, за да изхранвам Мария и децата. А трябваше и да спечеля пари, за да се върна към работата, която зарязах в България.“

Стана ясно, че той е спечелил на първа инстанция дело за правото му да бъде баща на второто си дете от Ирен Онтева – Кристиян. „С Ирен се разбрахме и делото бе прекратено“, уточни Сираков. Той показа снимка, на която се виждаше малко момче, хванало го за ръка. „Това е на първия учебен ден на Кристиян“, похвали се бизнесменът и каза, че не е лесно на тази възраст да си баща на първокласник.

Христо Сираков внезапно уточни, че има два живота. В единия съм бизнесмен и този живот го живея през деня. В другия, нощем, ходя по заведения.“, поясни той. Според него като делови човек си върши прекрасно работата. „Коректен съм. Не си оставям днешната работа за утре.“ В момента той приключвал сделка с китайски партньор за изграждането на предприятие в сферата на енергетиката и околната среда. Инвестицията била за 90 милиона. Като посредник Сираков щял да получи 1%.

Известният още като „Дон Жуан“ „двойнствен“ мъж каза, че не е завистлив и отмъстителен. „Когато си добър човек, животът тече по-лесно“, беше изводът на събеседника.