Тренировка за трицепс от Рег Парк

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

След като Рег Парк се запознава със звезди в културизма и известни треньори, той научава нови за него упражнения и ги прилага в своята програма, като те му помагат да достигне обиколка на мишниците от 51 см. Например от известния треньор Чарли Смит научава за френското разгъване от лег, от Джони Макуилямс за френската преса прав, а Марвин Едер го съветва как да прилага кофичките на успоредка в своята програма.

Едни от най-добрите упражнения за изграждане на трицепса са базовите, като повдигане от лег и раменна преса. Тези упражнения несъмнено изграждат силата на трицепса, като доказателство за това е фактът, че Рег Парк е бил способен на близо 230 кг лег със сравнително тесен хват и 140 кг преса зад врат от стоеж, но същите няма да направят вашия трицепс масивен и с формата на подкова.

Програма:

Френско разгъване с щанга от лег – 3 х 5-9 – започнете с тежест, с която едва може да направите 5 повторения в стриктна форма. След като направите с нея 9, е време да увеличите тежестта.

Френска преса от стоеж – 4 х 6-10 – при това упражнение използвайте сравнително тесен хват, при последните повторения може да използвате леко подбутване от тялото или от тренировъчния ви партньор.

Кофички на успоредка – 4 х 12 – упражнението се изпълнява, като тялото е напълно изправено и ръцете са близо до него, при възможност използвайте допълнителна тежест.

Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава – 4 х 6-10.

Препоръки

Когато Парк използвал програмата, той тренирал 3 пъти седмично ръцете, като 3 месеца специализирал трицепса, а след това три месеца бицепса, давал си почивка няколко седмици и след това отново.

Ако тренирате по сплит, може да изпълнявате програмата в деня за гърди и в деня за рамена, желателно е програмата да се прави поне 2 пъти седмично.

Това е програма за напреднали или средно напреднали и същевременно леко трениращи. Причината е в местоположението на кофичките (трето движение за деня).

Почивките са по 2-4 минути между сериите и движенията.

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.