Цветът на косата и бледата кожа видяна 9889 коментари 2

1
Добави коментар

Жените с бледа кожа от векове се смятат за едни от най-елегантните и нежни създания. От антични времена бялата кожа е символ на чистота, непорочност, красота и необикновеност.

В приказките и фолклора често се правят сравнения от типа кожа, бяла като сняг, бяла като мляко, призрачна, ефирна…

Белотата озарява чертите на лицето, а с правилно подбран цвят на косата и грима подчертава очите по необикновен начин.

Нюансът на цвета на косата има способността да променя излъчването на една жена. Но е нож с две остриета – може да издига очарованието над всичко или да обезличава.

Това е и причината да ви дадем някои основни насоки в избора на подходящ нов цвят на косата, с който красиви и блестящи да посрещнете пролетта.

Дами, превърнете бледата си кожа в свой най-добър съюзник във великолепието.

По-смело с тъмните цветове

Бялата кожа и тъмната коса си отиват особено много. Тази комбинация създава интересен, мистериозен изглед на цялата осанка, който привлича вниманието на всяка цена. Избирайте измежду нюанси на тъмнокестенявото или заложете на черното.

Гарвановото черно отива едновременно на дами с тъмни и светли очи, като в първия случай чертите се омекотяват и се създава хармония в излъчването, а във втория приковава вниманието почти изцяло върху очите.

Русо, но какво?

Изберете рус нюанс, който ви придава индивидуалност, подчертавайки цвета на очите и тона на кожата. Насочете се по-скоро към топли отенъци или леко пепеляви, които ще позволят на предимствата в лицето ви нежно да изпъкнат, но избягвайте златистото, пясъчното и русото с ягодови нотки.

Русото и бледата кожа са сякаш създадени за синеоки дами, но и кафявите очи могат да понесат определени нюанси на целунати от слънцето кичури.

Ах, това червено!

Една от най-характерните комбинации е червена или рижава коса с бледа, млечна кожа. Топлотата на червеното има природното свойство да омекотява излъчването, деликатно да акцентира върху очите и устните и едновременно с това да натрапва силно женствено излъчване.

Изборът на червени тонове боя за коса е голям. Насочете се към рижаво или ярко червено.