Четките за грим – как да ги използваме правилно

34
Добави коментар

Знаете ли как да използвате четките за грим? Ако ги използвате правилно ще се изненадате какви неща бихте постигнали с тях върху лицето. Прочетете следващите редове, ако винаги досега сте се чудили какво представлява четката за фондютен или защо трябва да използвате четка за червило.

1. Четка за фондютен

Четка за фондютен

Традиционната четка за фондютен има дълга дръжка, малка плоска и закръглена глава. С нейна помощ лесно се достига до всяко кътче на лицето, а освен това нанасеният фондютен не стои на ивици.

2. Четка за коректор

Четка за коректор

Веднага след нанасянето на фондютена идва ред и на коректора. Четката за коректор ще покрие всички несъвършенства върху кожата. Повърхността й е малка, достатъчна да разнесе точица коректор, нанесена под очите.

3. Четка за пудра

Четка за пудра

Четката за пудра е задължителен елемент във всеки един комплект за грим. Ако досега сте нанасяли пудрата си с тампон, ще останете впечатлени от естествения вид, който ще постигнете с четката. Забравете завинаги за „скованото” лице. Прокарайте четката по повърхността на пудрата и поставете на лицето си с кръгови движения.

4. Ъглова четка за пудра

Ъглова четка за пудра

Ще се запитате каква е разликата между обикновената четка за пудра и ъгловата такава. Ето го и отговора: последната е идеална за нанасяне на бронзант за лице. С нея ще подчертаете изящно контурите на лицето си и ще му придадете обем.

5. Четка за руж

Четка за руж

Ружът, нанесен правилно, може да придаде невероятен вид на лицето ви. Ето защото четката за руж е наистина важна. Дръжката й е дълга, а главата кръгла. Космите й не са нагъсто разположени, заради предназначението й да се използва само върху скулите. Нанасяйте ружа с кръгови движения.

6. Четка ветрило

Четка ветрило

Тази странна и непотребна на пръв поглед четка може да се използава и за фондютен, и за руж, и за бронзант. Характерно за нея е, че тя оставя фин и лек завършек. Ако искате дискретен грим, използвайте точно тази четка.

7. Четка за устни

Четка за устни

Винаги съм смятала, че четките за устни за непотребни и надценени, но само след първото използване мога да ви уверява, че са просто задължителни. Четката е дълга и тънка, което позволява гладко и равномерно нанасяне. Идеална е както за червило, така и за гланц. Опитайте поне веднъж и ще забележите разликата.

8. Четка за сенки

Четка за сенки

Дори и да ви изглеждат еднакви, не всички четки за сенки са идентични. За перфектно нанасяне, четката трябва да е с плоска глава и много нагъсто разположени косми. Това позволява сами да решите колко наситен да е цветът на сенките.

9. Четка за опушен грим

Четка за опушен грим

Малко хора знаят, че има специална четка за нанасяне на сенки в сгъвката на окото. С нейна помощ се постига впечатляващия ефект на опушения грим. Нанесете избрания цвят само в указаната вече зона на окото.

10. Четка за приливане на сенки

Четка за приливане на сенки

Ако обичате преливащите се цветове сенки върху очите, но никога не сте успявали да ги постигнете сами, може би проблемът е в четката. Тази четка е точно за това – космите й са „споени”, което прави играта с нюансите лесна и забавна, а резултатът – впечатляващ.

11. Четка за очна линия

Четка за очна линия

Накрая остана и четката за очна линия. Тя е задължителна ако очната линия е във вид на гел, прах или течност. Повърхността на четката е плоска, космите са много нагъсто разположени са и подрязани под ъгъл. За перфектно нанесена очна линия!

Like this:

Like Loading…

Related

Tags: грим, четки за грим