Природна стихия в човешка длан

1
Добави коментар
KENGA
KENGA

Природна стихия в човешка длан

От зората на своето осъзнато съществуване, човешките стремежи са били да покорят и опитомят огъня. Една от четирите природни стихии. Със създаването на запалката, това вече е факт. Но какво знаем за запалката, за нейния произход и развитие? Нека направим скок във времето и научим нещо повече….

Първият прототип на запалка присъства още в чертежите на Леонардо да Винчи. Въпреки масивните си размери и сложно устройство, крайният резултат е бил с едно „щрак“ да получим пламък. С навлизането на тютюна през 16в. в Новия свят възниква необходимостта от създаването на лесно преносим и възпроизвеждащ огън инструмент. Първата запалка е изобретена през 1816г. от немски химик на име Йохан Волфганг. Няколко години по-късно, употребата на тютюневи изделия навлиза първо в домовете на хората от богатите слоеве на обществото. Заможните хора са впечатлени от запалката, като достижение на техническата мисъл, превърнала се в скъп моден аксесоар. През 1911г. се появява автоматичната запалка. С едно натискане на бутона възпроизвеждала огън.

По време на Първата световна война, запалката забавя своето развитие. Била избягвана от страх, снайперистите да не видят огъня и така да разберат за местоположението на притежателя й. Възходът й продължил след приключване на войната. В следващите години тази индустрия бързо и трайно завоювала полагащата й се позиция на пазара.

С годините, експлоатацията на джобните запалки се увеличила. Интересите на потребителите също. Това довело до еволюция на запалките. Проектиране на разнообразни форми и цветови комбинации. Изкустно гравираните и инкостирани запалки печелят привъженици и сред колекционерите. В днешно време запалките са толкова популярни, че дори и хората, които са противници на тютюневите изделия ги използват. Станали са неизменна част от нашия бит. Освен като устройство за мигновенно възпроизвеждане на огън, запалката е и аксесоар показващ стил и демонстриращ класа.

Заповядайте в нашия интернет магазин Reklamni.bg. Голямото разнообразие от рекламни и сувенирни артикули, интериорни елементи и печатни изделия, итегрирани в предстоящи и бъдещи рекламни кампании, ще направят Вашият бизнес „видим“ и ползотворен за вички.

автор: Kenga advertising

Публикувано в Начало, Статии, Сувенирна реклама с етикети aksesoar, ogan, ogun, suvenir, zapalka, аксесоар, запалка, огън, сувенир. Постоянна връзка.