Руски генерал представи книга за легендарната група „АЛФА“

2
Добави коментар
NaIvKo
NaIvKo

В Централен военен клуб в София героят на Съветския съюз, бивш командир на легендарната група „АЛФА“ представи книгата си „СПЕЦ НАЗ АЛФА: Моята Съдба“, издадена от „НЮ МЕДИА ГРУП“ АД с изпълнителен директор Светослав Кантарджиев, в рамките на честванията на 70-годишнината от освобождението на Сталинград на 01.02.2013 г. Книга разказва как един малък отряд, минал през тежки изпитания и спецоперации се превръща в легендарна група, известна по целия свят. Събрани са разтърсващи и откровени спомени на бойците и командирите, очевидци и участници в събитията в Москва през горещия октомври 1993, Чехословакия 1968, Беслан, Чечня, Афганистан.

Дълбокият смисъл и потребност от книгата Брайън Хойл, професор в университета „Лийдс“ Великобритания, обяснява така: „Днес времето е такова, че са ни нужни герои. Именно днес, когато тероризмът отправя провокации по целия свят и на всекиго от нас, са ни нужни хора, по които да се равняваме. В книгата героят на Съветския съюз генерал-майор Зайцев разказва за офицерите от група „А“, които са жертвали живота си не за слава и почести, а в името на спасяването и безопасността на другите хора. Ако всеки от нас в ежедневието си се равняваше по примера на героите от тази книга, то светът щеше да стане по-добър. Радвам се, че на нашите читатели се предоставя възможността да прочетат тази правдива и искрена книга.“

Книгата се посвещава на управление „А“ в памет на всички загинали и починали.  С благодарност към ветераните и сътрудниците на група „А“.