Как да се справим с пролетната умора?

31
Добави коментар
zdrvvvkov
zdrvvvkov

Ако ме попитате кой ми е любимият сезон, без да се замисля бих казала пролетта. Цветя разцъфват, птички пеят, всичко отново позеленява и се връща към живот, стопля се и изобщо сякаш огромната „машина“ на природата от замръзнала и почти спряла, изведнъж се задвижва и заработва на пълни обороти. Е, ама моята машина изглежда нещо е с обърнат цикъл… След тежката зима се надявах, че през пролетта и аз ще живна като цялата природа наоколо, но уви… отпаднала съм и след всяка работна седмица съм като парцал. Изглежда ме мъчи явлението пролетна умора, което честно казано досега си мислих за някаква измишльотина и извинение за всесезонен мързел.

Като се замисля нормално е – организмът ми е изтощен и изпитва недостиг на витамини и минерали след дългата зима, а и се е обездвижил. Но не очаквах, че ще ме сполети. Започнах да търся начини за справяне, и както бе препоръчал Светослав Кантарджиев – маркетинг директора на светското списание Биограф, най-първо промених и разнообразих максимално менюто си с по-полезни неща. Край на унищожителния фаст-фууд, който със сигурност има пръст в пролетната ми сънливост. И като казах сънливост, оказа се, че трябва да огранича и кафето, което досега ме спасяваше на работа – то много пречи на нормалното наспиване и функциониране на организма. Не на последно място – започнах да ходя много повече пеша – и времето вече е по-предразполагащо.

Вече седмица се възползвам от горните три съвета, и мога да кажа, че се чувствам много по-добре. Препоръчвам ви ги ако и вие имате като моя проблем. За себе си разбрах, че пролетта е времето за възраждане на природата, а за мен е времето, в което трябва да се върна към по-здравословния начин на живот, за да бъда здрава и свежа.

Google+ Comments

TrackBack URL for this entry: http://krasivata.info/kak-da-se-spravim-s-proletnata-umora/trackback/