Като няма хляб, яжте пасти!

33
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Като няма хляб, яжте пасти!

Дългата и скучна българска футболна зима навлиза в по-интересната си част. С началото на вторите подготвителни лагери за отборите ни се гмурваме в интензивни контроли срещу реномирани европейски тимове. Първите проверки бяха по-скоро за опипване на почвата с използване на по-широки състави и даване на на шанс на по-млади футболисти. Във втората част от подготовката треньорите вече избистрят съставите и ги нагаждат максимално към състезателната обстановка през пролетта.
Водещите ни отбори вече изиграха по една-две срещи на международно равнище или пък с по-скромни български съперници, но любопитното тепърва предстои. Европейският футбол по телевизията ни забавлява досега, но друго си е, когато следиш представянето на твоя отбор. Пък макар и в приятелски срещи. Може би те дори ще са по-интересни за родния фен, отколкото скучноватата българска обстановка в пролетта – първенство, купа и толкоз.
Друго си е да следиш представянето на ЦСКА в международния турнир в Испания, на който и Евроспорт отделя внимание. Или пък мачовете на Левски и Локомотив Сф в Кипър срещу румънските грандове Стяуа и Рапид, двубоите на Литекс в Турция срещу Динамо Загреб и Динамо Букурещ или тези на Локо Пд и Славия също в югоизточната ни съседка. Да не пропуснем и повторния дебют на Пламен Марков в националния отбор с мача срещу Северна Ирландия.
Като няма хляб, яжте пасти! Като няма официални международни мачове за българските тимове, следете контролите! Така можем да префасонираме крилатата фраза отпреди векове. Знаете, че „Дарик“ радио и Гонг BG ще ви помогнат в това начинание!