МиГ проговори на български

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Още със стъпването си на българска земя, МиГ се зае да учи български. Един от най-търсените артисти, изявяващи се в постановки на популярни мюзикъли по световните сцени, сподели как е успял да спечели главната роля в мюзикъла WE WILL ROCK YOU.

Мигел Айеса или за по-кратко МиГ пристигна късно снощи у нас и тази сутрин се срещна с български журналисти. Той сподели любопитни подробности за това как е спечелил ролята на Галилео Фигаро в WE WILL ROCK YOU. Още с пристигането си в Лондон мюзикъла на Бен Елтън и Куин е първият спектакъл, който МиГ гледа. Още тогава той е готов на всичко да получи главната роля в него и няколко месеца по-късно се явява на прослушване пред Бен Елтън, Брайън Мей и Роджър Тейлър. И тримата са единодушни, че талантливият изпълнител е идеалния избор за ролята на бунтаря Галилео, застанал начело на групата бохеми, които трябва да се преборят със злата Killer Queen в мюзикъла WE WILL ROCK YOU.

За МиГ това участие в WE WILL ROCK YOU е трето поред. Той участва в постановката, играна в Лондон, част е от азиатското турне на трупата, а сега е в състава и за първото световно турне на мюзикъла. Изпълнителят признава, че за него това участие е сбъдната мечта и още не може да се нарадва на късмета си и не може да повярва, че участва в шоу от подобен грандиозен мащаб. Все пак Куин е една от любимите му групи и първата плоча, която някога си купува, е на вечния им хит „Bohemian Rhapsody”.

МиГ сподели, че Брайън Мей и Роджър Тейлър не са само продуценти на шоуто, но често и участват в него. Това се случва не само на специални юбилейни представления, дори миналата седмица Мей изненадващо се е появил на шоу в Нотингам. Самият МиГ и повечето актьори от трупата не знаят за тези участия и току-виж видим двете легенди от Куин и в София.

Тази вечер МиГ ще бъде специален гост в „Шоуто на Слави“, където ще изпълни емблематичния хит „Bohemian Rhapsody”. На следващия ден той се връща в Лондон, където ще се присъедини към трупата на WE WILL ROCK YOU в поредната спирка от световното му турне.

Зрелищният мюзикъл WE WILL ROCK YOU, създаден и режисиран от Бен Елтън, със специални музикални напътствия от страна на Брайън Мей и Роджър Тейлър, се играе с огромен успех повече от 10 години по целия свят. Разбира се, голямата му популярност се дължи на хитовете на Куин, на които той се базира. До момента шоуто е развълнувало повече от 6 милиона зрители във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави.

През 2013 г. WE WILL ROCK YOU потегли и на първото си световно турне, а за наша огромна радост една от неговите спирки ще бъде в България. От 15 до 19 май всички почитатели на Куин ще може да се насладят на уникалната хореография, шеметните костюми и великите хитове на британската група в шест поредни спектакъла в зала Арена Армеец.

Към статията няма коментари. Напишете първия.