02 Апр „Търсенето на Дори” ще заплува в 3D през 2015-та Избрана

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Мълвата за продължение на „Търсенето на Немо” бе потвърдена официално от Disney-Pixar, които обявиха името и премиерната дата на втората серия. Съвсем очаквано анимацията ще се нарича „Търсенето на Дори” (“Finding Dory”) и ще се завърти по големите 3D екрани след 25 ноември 2015 г.

Андрю Стантън разкрива, че основният въпрос около епизода ще бъде свързан с това защо Дори (озвучена от Елън Дедженеръс) е била сама при срещата си с Марлин в първия филм. В продължението тя ще намери близките си и ще открие смисъла на семейната любов. Историята ще се развива година след края на „Търсенето на Немо” и ще въвлече в морското приключение дори рибоците от аквариума на австралийския зъболекар. Стантън дава още един сюжетен коз. Действието във втората лента ще се развива предимно около калифорнийското крайбрежие.

„Чаках този ден твърде, твърде, твърде, твърде дълго. Но не съм ядосана затова, че се наложи да чакам толкова”, казва Елън Дедженеръс в прессъобщението на Disney. „Знам, че екипът на Pixar е зает да създава „Играта на играчките 16”. Но забавянето е оправдано, защото сценарият (на „Търсенето на Дори”) е фантастичен. Той съдържа качествата на първия филм: сърцат, забавен, а и се фокусира повече върху Дори”. 

В последните години критикуваме Pixar, че са залитнали на тема продължения, предистории. Спомнете си за „Колите 2”, „Играта на играчките 3” и „Университет за таласъми”. „Търсенето на Дори” обаче ще бъде първото продължение за студиото след два оригинални проекта: “The Good Dinosaur” (май 2014) и историята, която ще се развива в човешкия мозък “Untitled Movie That Takes You Inside the Mind” (юни 2015).

Световна премиера: 25.11.2015 (Finding Dory / Disney-Pixar)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂