Силата на даването

4
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

“Посредством мисъл нещото, което желаеш, ти се доставя. Посредством действие – го получаваш.” (Уолъс Уотълс)

Единственият начин за постигане на действителни промени е да започнем от мисленето. Грешката, която допускат някои хора е, че спират дотук. Действителната промяна обаче винаги се проявява в действията ни.

“Благоденствието не означава да притежаваш неща, а да приемаш притока и да знаеш, че имаш свободен и открит достъп до неизчерпаема съкровищница, пълна с всичко добро.” (Чарлз Филмор)

Ако наистина искате да разберете силата на даването, следва да погледнете на всичко, което имате, не като на „вещи”, а като доказателство за леещ се поток, река на изобилието. Когато давате, показвате увереността си в изобилието и благодарността си за него. Отваряте място да дойде още.

Знаете ли как се нарича езеро, в което се влива вода, но не се оттича? Мъртво море. Като даваш и без прекъсване, се поставяш направо в потока на живота и се превръщаш едновременно във входно и изходно отверстие, през които функционира изобилната Вселена.

“Истинското даване не е нещо, което правим за някого, то е съгласието ни да позволим Божественият поток да протича през нас към този човек.” (Ерик Бътъруърт)