Шоколад и какао за лице и тяло

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Вземете си вана за красота и релакс, ама такава, каквато и Клеопатра не е могла да си позволи. Ще попитате защо. Ами, много просто. По времето на легендарната владетелка на Древен Египет шоколадът все още не е бил известен. Най-ранните сведения за шоколада датират едва от преди 1500 години. И докато Клеопатра и Попея са се къпали в магарешко мляко, ние пък, за да възвърнем и запазим сиянието и мекотата на кожата на тялото си, ще си направим една топла, още по-блажена и релаксираща

вана с мляко и шоколад

За целта затопляме 1 л прясно мляко, прибавяме 100 г натурален шоколад на парченца. Когато се стопят, в това вълшебно капучино сипваме пяната за вана (душ-гел). Изливаме сместа във водата и се отпускаме в аромата на шоколадовата прегръдка. Благоуханието на две пръчици канела и шепа кафени зрънца ще придаде пълен завършек на това райско удоволствие. За да получим обещания ободряващ ефект, не бива да напускаме ваната преди да са изтекли поне 20 минути. Със сигурност процедурата ще тонизира целия ни организъм, а кожата на тялото ни ще стане мека и гладка като атлаз.

За да не пренебрегнем лицето си,

е хубаво, преди да влезем във ваната, да си направим една лесна маска, като разбъркаме в 3-4 с.л. затопленото прясно мляко, прибавим 1 с.л. какао на прах, 1 с.л. оризово брашно и 1 ч.л. мед. Разбъркваме добре и разкрасяващата маска е готова. 20-те минути важат и за нея. Процедурата има изключително стягащо, изглаждащо и хидратиращо въздействие.

Благодарение на какаото тази маска въздейства като силен антиоксидант, антидепресант, стимулиращ хормона на щастието – серотонин, ободрява и подмладява.