Айляк хамак – Екипировка в Странник.бг

1
Добави коментар
strannik.bg
strannik.bg

Местоположение

 

Държава: България
Регион: Северен централен
Област: Велико Търново
Община: Велико Търново
Селище: гр. Велико Търново

 

 

 

Айляк хамаците са произведени в България от хора- айляци, обичащи лежането в хамаци. Те самите активно ги ползват при неспирните си пътешествия и ги усъвършенстват на база и собствен опит.

Произведени са от лек, дишаш рип-стоп плат, който е и много здрав- втъканите в него високоякостни нишки предотвратяват разкъсването му.

Теглото на Айляк хамак е само около 500 грама- странника винаги може да си го окачи на раницата и да има със себе си попътно място за почивка или нощувка. Окачването над земята осигурява предимството да сте над неравностите на терена, лазещите насекоми и земната влага. А с опъване на допълнителна тента (например подходящ дъждобран) през въже над хамака, можете да си осигурите и покрив за предпазване от слънце или дъжд.

В окомплектовката влизат хамак с дължина 3 м., въжета и куки за окачване. Всичко е прибрано в компактна торбичка, пришита за хамака, която след разпъване остава отстрани като удобен джоб. В двата края на хамака са пришити и по две удобни „уши“ за окачване на раница, обувки и друга екипировка. Най-слабото звено на Айляк хамак издържа натоварване от 400 кг., което го прави подходящ за хора с всякакви габарити.

Самият Айляк хамак може да се развърже в двата края и чрез пришитите му уши да бъде разпънат в удобна, сенчеста тента на плажа. Още за приложенията му вижте в галерията.

 

Интернет: Не
web: http:// Е-поща: [email protected] GSM: +359886251675; +359889126831

 

Разпъване и използване на Айляк хамак