Отношение към себе си – щрихи

1
Добави коментар
MosaicElitsa
MosaicElitsa

Отношение към себе си – щрихи

Публикувано от EosElitsa на април 3, 2013 в Мозайка на Света, „Аз” мозайка | 0 коментара

(ПоРедица за Отношението към Себе си и Увереността)

Реших да започна с тези щрихи, защото за мен те не са просто поредните мъдри думи. Всъщност кога думите са само думи и колкото и мъдрост да чуем дали помръдваме? Ето ви една кратка история преди да продължа с това.

Седя в приятен вегетариански ресторант с приятел. Блажено доволна съм от добре свършената работа – вече не сравнявам с всички жени, които считам за по-успешни от себе си, омърлушвайки се след това – колко още много работа имам. Някак потъвам в блаженото спокойствие на това най- сетне да съм доволна от себе си. Защото съм познала собствените си дълбини и ценност и съм разбрала, че не се измерват с „имах толкова много известни почитатели“ или „клиентите ми са едни от най – влиятелните хора в страната“.  И докато дъвча бавно – реших да постя, след душевното пречистване – отсреща някой щрака с телефон. На това място, на което се яде бавно и се вкусва, което е като спонтанна медитация в центъра на града, някой седи и като в евтина тийн реклама щрака всяко ястие. После изпраща ММС.

Мълча и решавам да не споря. След минутка същият човек ми показва едно много мило послание, което е молитва за смирение и за дълбоко разбиране за живота. Докато я чета разбирам квинтесенцията на ситуацията: тези мъдри думи са поредното нещо, което да покажеш. Може би има лека емоция при прочитането им, може би нещо дълбоко и вътре просветва, но остават само думи. В следващият миг са забравени. Да не говорим, че още в този миг споделящият не ги живее. Така думите се разделят със смисъла и нещо завинаги си отива, а може би тъкмо то е отговорът на въпросите ни.

Цитатите, които ще споделя обаче съм изживяла и съм събирала като парченца скъпа мозайка дълго. Предлагам ви едно упражнение: сдъвчете всеки цитат бавно и спокойно. Вижте какви емоции и картини поражда у вас. След това се опитайте да го свържете с история, случка или ваша мисъл…вижте къде ще ви отведе. Това е само началото!

„Връзките са част от даровете на Вселената за теб. Първата и най – важна връзка е тази със самия теб.”

„За да имаш по – добра връзка с някой в твоя живот започваш от изграждане на по – добра връзка със самия теб”

„Прошката ни помага да сме по малко привързани към отрицателната гледна точка, която би могла да ни отведе към застой или да парализира действията ни.”

„Способни сме да контролираме своята реакция на всичко. Когато го правим си връщаме ролята на творци на действителността и Вселената, в която искаме да живеем „

„Щастието е избор, който правим, Затова най – доброто, което можеш да направиш за себе си е да откриеш какво те прави щастлив.”

ИзРичане на думите…НаРичане…вРичане

„Когато правим избор ние очертаваме граница между това, което сме приели и това, което сме отхвърлили.

…повечето от проблемите, с които се сблъскваме в живота са свързани с границите. Колкото повече се привързвам към удоволствията, толкова повече се страхувам от болката.Колкото повече се стремя към успех, толкова повече се боя от провал.”

Лийз Гриин, астролог

 

 

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!