Обявиха жив мъж за мъртъв, близките му спретнаха погребение

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Млад мъж бе обявен за мъртъв приживе, а роднините дори му спретнаха погребение. Случката, която звучи като сценарий на страшен филм или комедия с черно чувство за хумор, всъщност е истинска история от ловешкото село Глогово.

Ивайло години наред обикаля болници и психиатрии, съобщава bTV. Един ден в кметството на родното му село Глогово женски глас съобщил, че е починал и роднините му трябва да си го приберат от моргата на ловешката болница.

Опечалените близки подготвили погребението, похарчили солидна сума пари и когато отиват в болницата да търсят родственика си, разбират, че той всъщност е жив.

„Кой се е обадил не можаха да кажат. В никакъв случай не е от нашата болница обаждането“, обясни д-р Тихомир Бенев.

В Болничните заведения и в селото си младият мъж се държал агресивно, в тетевенското с. Глогово го подозирали и за няколко умишлени палежа.

Най-големите финансови загуби от шегата обаче са за лелята на Ивайло – Фидана Илиева, която се ангажирала и платила подготовката на погребението.

„Ковчега го приготвихме. При жив човек да плащам аз на гробари“, възмути се жената.

Ковчегът сега е забутан на тавана на кметството. В този край на страната всеки погребва близките си в собствения си двор, за да са му близо. Така за Фидана 80 лева буквално са потънали в земята.

Телефонният оператор отказал да даде разпечатка на екипа на bTV, за да се разбере откъде се е обадил шегаджията. Такава можела да поиска само полицията, ако бъде подадена жалба. Проверката на здравната инспекция установи, че лечебните заведения са невинни, а единствените губещи в историята са роднините на Ивайло, чиито средства най-вероятно никой няма да възстанови.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти