Петък и събота с температури до 22 градуса, в неделя – застудяване

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

През нощта ще ясно, като през деня ще започне увеличение на облачността. В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Минимални температури между 3° и 8°, в София 4°, а максималните – между 15° и 20°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН. Утре в следобедните часове на места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен, в източните райони и на места северно от планините и силен.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури 14° – 18°, температура на морската вода 8° – 11°. Вълнение на морето 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг, югозапад и ще е силен. Температурите ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

В събота ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните между 17° и 22°.

В неделя бързо ще се заоблачи и от запад ще завали. В Западна и Централна България валежите ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще започне понижение на температурите. /БЛИЦ