Неделен сблъсък между водачите в „А” група Лудогорец и Литекс | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

52
Добави коментар

Дербито на двадесетия кръг на българската „А” група е между тимовете на Лудогорец Разград и Литекс Ловеч. Срещата ще се играе на „Лудогорец Арена” в неделя, 7 април от 18:00 часа. Ще успеят ли временните водачи в класирането да запишат поредна победа и да запазят челното си място непокътнато, или Литекс ще объркат сметките им и ще откраднат точки като гост?

Лудогорец Разград

Лудогорец Разград са най-солидния отбор в българското футболно първенство тази година. Те имат записани 14 победи, 4 равенства и само 1 загуба, които им носят общо 46 точки. Така задачата пред тях в оставащите 11 кръга е да запазят челната си позиция, на която се намират в момента. Това няма да бъде лесно, защото Левски се намират на само 4 точки след тях, а още 3 отбора, сред които и днешните им опоненти, са в непосредствена близост, от 3-та до 5-та позиция. Лудогорец отпаднаха от купата на България от ЦСКА. Сега това им дава предимство, тъй като не играха среща през седмицата и ще бъдат по отпочинали преди днешната. Тимът от Разград продължава да радва привържениците си и се намира в серия от 10 поредни официални мача без допуснато поражение. Домакинството винаги е било предимство за този отбор. И този сезон те се представят отлично пред своя публика, където са записали 8 победи и 1 равенство. Домакинска победа в днешното дерби би означавала много и би донесла важни 3 точки.

Литекс Ловеч

Литекс натрупаха 39 точки в първите си 19 мача след като спечелиха 12 от тях, 3 завършиха наравно, а в 4 бяха надиграни. Така те се намират на временната трета позиция, на 7 от първото място. Ловчанлии обаче трябва да се притесняват за тимовете, които дишат във врата им – ЦСКА и Ботев Пловдив имат само 1 точка по-малко и делят четвъртата позиция. През изминалата седмица, в сряда, Литекс играха среща от четвъртфиналния им сблъсък срещу Левски за Купата на България. Те успяха да победят с 2-1. Това доведе до общ резултат 2-2, но сините продължиха към полуфиналите заради отбелязания гол на чужд терен. Все пак, отборът от Ловеч записа солидна победа в един качествен двубой, което е добра предпоставка за добри изяви в бъдещите решаващи мачове.

В историята си двата отбора са изиграли 3 официални срещи помежду си. Те са си разделили по 1 победа и 1 среща е завършила наравно. Лудогорец имат предимството да са по-свежи, тъй като не играха през седмицата, когато Литекс имаха много тежък мач. Мисля, че домакините имат предимство в този мач и имат добър шанс да го спечелят.

Прогноза: Лудогорец Разград @1,85