Европейски дестинации, които задължително да посетите

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Всеки от нас обича да пътува, макар че малцина имат времето и възможностите да посетят желаните от тях места. Ето и някои от нашите предложения за атрактивна екскурзия, която ще остане в съзнанието Ви дълго време.

Тауър Бридж в Лондон Тауър Бридж е една от емблематичните постройки в английската столица и едно от най-посещаваните места в цял Лондон. Намира се близо до Лондонската кула или крепостта Тауър (Tower of London), откъдето взима името си. Построен е в края на XIX век и е боядисан в синьо през 1977 г. за сребърния юбилей на кралица Елизабет II. Ежедневно по моста преминават автобуси, коли, мотоциклети и хиляди лондончани и гости на града.

Айфеловата кула в Париж Айфеловата кула е един от най-известните символи на френската столица Париж. Кръстена е на името на своя създател Густав Айфел. Кулата е висока 317 метра и е посещавана от близо 5.5 млн. туристи на година. По света има много нейни копия и имитации. Най-високата е Токийската кула (333 метра). В Лас Вегас се намира една Айфелова кула, намалена наполовина. Други имитации могат да се видят в Прага, в Блякпул (Великобритания), в Лион на хълма Фурвиер, също и в Тексас.

Колизеумът в Рим Това е мястото, на което туристите не могат да се насладят, ето защо денонощно там има посетители. Вечер могат да се видят страхотно осветените арки, а през деня посетителите се любуват на арената, на която са се сражавали гладиаторите. Колизеумът безспорно е най-забележителната сграда в Рим.

Кралският дворец в Мадрид Кралският дворец в Мадрид е най-големият замък и без съмнение един от най-красивите и внушителни в Европа. Построен е през XVIII век и е бил дом на испанското кралско семейство през 1930 г. Сградата е заобиколена от прекрасни градини, осеяни със скулптури, фонтани и т.н. Само малка част от всички 3400 стаи са отворени за посещения. Това би могло да е първата дестинация във Вашия списък.   Бранденбургската врата в Берлин Бранденбургската врата е безспорният символ на Берлин и изобщо на цяла Германия. Наричан е още „Портата на света“. Създадена е в края на XVIII век и е използвана от нацистите като символ на страната. Портата се намира непосредствено до сградата на Райхстага и мемориалът на Холокоста.   Фиордите в Норвегия Норвежките фиорди са дом не само на най-големите коралови рифове и обетованата земя на рибния свят, а и истински вход към една природна нирвана. Фиордите са резултат от ледниковата дейност. Туристите могат да се насладят на неподправена природна красота и недокоснати райски кътчета.

Площадът Сан Марко във Венеция Площадът Сан Марко е местоположението на всички важни сгради на Венецианската република. Той е единственото градско пространство във Венеция, където се провеждат венецианските фестивали. Известен е с това, че гълъбите на него са повече от хората.  

Етикети:

европейски дестинации |