Стационарно колело – най-използваният фитнес уред за топене на мазнини

1
Добави коментар

Разбира се, за да изгорите достатъчно количество калории, ще трябва да въртите педалите по-дълго време, отколкото при бягането. При съпоставяне натоварването на велоергометър и на бягаща пътека например, на първия уред ще се изгорят почти 30 % по-малко мазнини.

Ако сте начинаещ и сте избрали подходящ фитнес център, започнете с рекумбент байк (Recumbent Bike Cycle – Лежащо стационарно колело). При него изискванията към сърдечно-съдовата система са най-малки – почти хоризонталното положение на тялото позволява на кръвта да циркулира лесно (действието на гравитацията е отслабено) и това отдалечава настъпването на умора.

Трениращите с болки в кръста, гърба и врата, както и тези, с разширени вени или проблеми в кръвообръщението, са усетили комфорта на педалиране на лежащото колело. За начинаещите е препоръчително оборотите на педалиране да бъдат около 80 в минута.

 

Повече подробности за ВЕЛОЕРГОМЕТЪРА и неговите функции, може да намерите в статията на доц. Карабиберов: Велоергометри – най-използваните уреди за кардиотренировка