Ърл Кларк се превърна в откритието на сезона за Лейкърс

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

През август миналата година Лос Анджелис Лейкърс получиха Дуайт Хауърд след сделка между четирима тима, но освен D12, в Ел Ей акостираха още Крис Дуън и Ърл Кларк. Именно Кларк се превърна в приятното откритие на сезона за „езерняците“. Звезда в колежа, а в последствие нереализиран талант в НБА, възпитаникът на Луивил сякаш най-сетне пасна на мястото си в Лигата.

208-сантиметровото крило бе избран под №14 в Драфта през 2009 от Финикс Сънс, а преди да бъде трансфериран в Лейкърс така и не успяваше да намери своя пристан с екипите на Сънс и в последствие на Орландо Меджик.

През месец януари Майк Д’Антъни започна да разчита все повече на Кларк в ротацията си, а 25-годишният баскетболист рядко го подвеждаше и смело може да се заяви, че и до момента той играе най-добрия баскетбол в кариерата си. Кларк е започнал като титуляр в 33 от общо 53 двубоя с екипа на Лейкърс през сезона, а средните му показатели са 7.7 точки, 5.9 борби, 1.1 асистенции, 0.8 чадъра и 0.7 отнети топки.

В отсъствието на Пау Гасол Кларк се бе превърнал в неизменна част от стартовата петица на треньора Д’Антъни, но след завръщането на испанеца отново трябваше да играе ролята на шести човек. Въпреки това той продължи да бъде изключително полезен за Лейкърс, както в нападение, така и в защита, показвайки се като голям черноработник.

Ако Лейкърс запазят осмото място на Запад и се класират за плейофите, а това изглежда вероятно към днешна дата, то името на Кларк отново ще бъде повтаряно често от коментаторите отвъд океана. „Той играе невероятно за нас в 85% от времето, в което е бил на терена. Всички ние вярваме, че  той е фантастичен играч и може да помага много на отбора във всеки един мач“, е коментарът на Коби Брайънт за Ърл Кларк.

Кларк се превърна в откритието на сезона за Лейкърс, но самия той продължава да скромничи и да повтаря, че просто иска да играе, без значение каква е ролята му в ротацията на тима.

Снимки: Getty Images/Gulliver