Барселона излизат срещу ПСЖ в борба за полуфинал в Шампионска Лига | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

56
Добави коментар

Първата среща от четвъртфиналния сблъсък от Шампионска Лига между Барселона и Пари Сен Жермен завърши по много любопитен начин – 2-2, оставяйки шансове за продължаване и на двата тима. В мача-реванш домакини на „Камп Ноу” ще са испанците. Не пропускайте развръзката в сряда, 10 април, както обикновено от 21.45 часа българско време.
Барселона

Барселона продължават да не са много убедителни, както сме свикнали да ги виждаме, а вече е време да намерят пиковата си форма, защото навлизаме в заключителните фази на сезона, когато се решават битките за всички титли. Огромната им преднина от 13 точки в Примера Дивисион е повече от достатъчна да запазят първата си позиция в оставащите 8 срещи. Това им дава почти пълно спокойствие в тази надпревара, но нещата в Шампионска Лига далеч не стоят така. Още на осминафинал, Барса бяха изправени до стената и бяха близо до отпадане след като загубиха първата си среща с Милан с 2-0. Все пак успяха да обърнат нещата и да продължат напред в следващата фаза от директните елиминации, където срещат Пари Сен Жермен. Първата среща между тях се разви по интересен начин, който остави всичко да се реши днес, в мача реванш. Барселона поведоха с 0-1 и този резултат се запази за голяма част от срещата. После, в края на мача се отбелязаха три попадения. След като Ибрахимович изравни, дузпа за „каталунците” в 89-та минута им даде ново предимство. Те не се възползваха и допуснаха късен гол на парижани да оформи крайното 2-2. Все пак испанците имат предимство на отбелязани 2 попадения на чужд терен и са фаворити за продължаване, тъй като са и домакини във втората среща. Карлес Пуйол и Хавиер Масчерано са контузени и няма да вземат участие в днешния двубой.

Пари Сен Жермен

Пари Сен Жермен се държаха геройски по време на първия двубой, не се предадоха докрай и заслужено достигнаха до равенството след попадение в продължението. Ясно е, че са аутсайдери в двойката, но все пак изненади се случват и те не са загубили своите шансове да продължат напред. За тях е постижение, че успяха да стигнат толкова напред в най-престижния европейски клубен футболен турнир след цели 8 години отсъствие. Намират се в 6 поредни срещи без загуба и макар и да са гости, испанските им опоненти не бива да ги подценяват в никакъв случай. Отсъстващите във френския състав са Алекс и Тиаго Мота.

Безспорните фаворити за продължаване напред са Барселона. ПСЖ обаче показаха борбения си дух в първата среща и определено няма да се предадат и днес. Смятам, че испанците ще продължат, но не мисля, че ще постигнат разгромна победа и затова залог за гостите с хендикап изглежда разумен.

Прогноза: Пари Сен Жермен +1,5АХ @1,90