Пентхаус в Москва с панорамна гледка

34
Добави коментар
Stenia
Stenia

Луксозният апартамент в един от най-скъпите градове в света е не само много просторен, но освен това от огромните прозорци се разкрива страхотна гледка към части от града. Високите тавани и изобилната натурална светлина правят вътрешните части просторни и уютни, а много внимателно подбраната мебелировка придава завършеност на стаите.

Артистичният пентхаус е оформен от руската дизайнерка Ксения Никитина, тъй като е нейна собственост. Основните разцветки в апартамента са светли и не много ярки, но акцентите компенсират краските. Пентхаусът е изграден на два етажа, като на първия са стаите, които се ползват от собственичката и гостите й – всекидневна стая, трапезария и кабинет, а на втория са частните стаи – спални и детски стаи. В него е включена покривна тераса за релаксация.

Апартаментът е обзаведен като арт галерия. Стените са изпъстрени с картини и подсилват усещането за изтънченост. Основна разцветка е бялото, което е комбинирано с бежово и кралско синьо в изобилие. Кабинетът е просторен и предлага невероятна гледка отвисоко към огромния руски град. Стаите представляват комбинация от космополитен стил и галерия.

Авторката залага на симетрията в обзавеждането на стаите. Произведения на изкуството се редуват с модерна мебелировка и с нестандартни акценти. Помещенията са с полу-отворено разпределение, така че от една стая се влиза направо в друга. Това отваря пространствата, пуска светлината в тях и ги разширява оптически.

Трапезарията е огряна от светлина и е полу-отворена към всекидневната стая и кухнята, а от нея се вижда стълбата към втория етаж. Мебелировката е с изчистени линии, меки разцветки и ненатрапчиво очарование. Фокусна точка е огромният полусферичен полилей над масата. Върху стената са окачени няколко рисунки, които допълват стаята, без да я превземат визуално. Макар пентхаузът да е много голям, трапезарията се намира в зоната на кухнята, която е обзаведена модерно.

До огромните прозорци е сложено кресло с табуретка за краката, което е много подходящо за четене на книга под светлината на слънцето. Всекидневната стая е отделена от кабинета с френска остъклена врата, а гледката навън е зашеметяваща.

В просторната спалня е оформено кътче за четене, което е близо до библиотеката. Тя представлява стенни рафтчета, върху които се съхраняват много от вещите в стаята, книги и картини. Те са сложени от двете страни на малката камина, а срещу нея е леглото, над което има лампа.

Просторната баня е оформена основно от стъклени плоскости и е обзаведена в светли багри, така че прилича на спа убежище. Тя е с полу-отворена конструкция и е оформена на зони, включително зона с тоалетка и огромна огледална плоскост.

До терасата води помещение, което наподобява антре. То е обзаведено с произведения на изкуството, които са сложени по стените. До стената е сложена малка пейка с пространство за съхранение на вещи, а до нея стои шейна, което е оформена в типично руски стил. Таванското помещение е със скосен покрив и не е много просторно, но води до невероятна открита тераса.

Терасата е просторна и уединена със стена. Тя е обзаведена с просторна зона за релаксация и срещи, в която има вградена пейка и екстериорна масичка за кафе. Настилката е от дървесина, а встрани от пейката е оформена малка зелена част.