Фондация „Очи на четири лапи” е пълноправен член на Международната федерация на училищата за кучета-водачи

2
Добави коментар
raichka
raichka

08 Април 2013г.

 Фондация „Очи на четири лапи” е пълноправен член на Международната федерация на училищата за кучета-водачи
Мтел подкрепя фондацията от десет години

„Очи на четири лапи” вече е пълноправен член на Международната федерация на училищата за кучета-водачи (IGDF) за период от 5 години. От 24 години федерацията има за цел да информира за каузата и да я подпомага, като споделя опит и знания между нейните членове.
Акредитацията е сериозно признание за „Очи на четири лапи”. Българската фондация се нарежда сред други 82 международни организации, отговаряйки на високи световни стандарти при селектирането, отглеждането и обучението на кучета-водачи за хора с увредено зрение. За последните шест години в училището към фондацията са дипломирани повече от 40 кучета.
„Очи на четири лапи” развива дейността си с подкрепата на Мтел, който е основен спонсор на фондацията от десет години. С помощта на компанията фондацията осигури обучението на първия за България инструктор за кучета-водачи и изгради мрежа от приемни семейства за тяхната социализация.
От януари телекомът подкрепя кампанията „Отвори очи”. Тя цели осигуряването на достъпа на кучета-водачи до всички обществени места, което от своя страна ще улесни значително ежедневието на хората с увредено зрение, придружавани от своите помощници.
Клиентите на Мтел могат да подкрепят „Очи на четири лапи” и още четири социални проекта чрез дарителската кампания 1788, като изпратят SMS на краткия номер.