Малка вила с интелигентен дизайн

4
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Малка вила с интелигентен дизайн

08.04.2013 г.

Устойчивото строителство става все по-популярно и предпочитано от съвременния човек. Затова има, разбира се, няколко основателни причини. Устойчивите сгради са израз на нашата загриженост за природата и едно от средствата реално да допринесем за опазването й, водейки един по-отговорен начин на живот. Разбира се, устойчивото строителство се изразява и в стремеж към намаляване на разходите на едно домакинство. Устойчивите домове предлагат нови източници на енергия и ресурси, които в крайна сметка водят да спестяване на финансови средства. Този проект е един от най-успешните в областта на устойчивото строителство. Малката очарователна вила е с площ от 39 кв. м, и е построена от New Avenue Inc. Въпреки малките си размери, тя е много интелигентно проектирана и включва всекидневна, кухня, трапезария, баня и спалня. Разбира се всички помещения са изключително миниатюрни, но пък за сметка на това много уютни и комфортни.

Стойността на целия проект възлиза на 98 000 долара, като по време на строителството не са правени никакви компромиси по отношение на качеството. Вилата включва всичко необходимо за един комфортен дом и се захранва със соларна енергия. Постройката е изградена с изолиращи плоскости, допълнително уплътнени с минерална вата. Прозорците са от нискоемисийно стъкло, запазващо топлината в сградата, а домакинските електроуреди са енергоспестяващи. На първото ниво се помещават всекидневните зони: кухня с кътче за хранене, дневна, както и малка, но добре обзаведена баня. Симпатична малка стълбичка води до второто ниво, където се намира спалнята.

Кътчето за хранене е обособено в малка ниша до прозорец и се състои от най-обикновен дървен плот, комбиниран с две високи столчета. Пространството наистина е малко, но пък предлага добра гледка. Над плота за хранене е монтиран рафт, за съхранение на различни вещи.

Банята, въпреки малките си размери, е доста функционална. Тук преобладават сините нюанси, в комбинация с бели плочки и санитарен фаянс, както и мебели от тъмна дървесина. Помещението е светло и просторно, благодарение на двата прозореца, които му осигуряват дневна светлина, както и на функционалните осветителни тела.

Спалнята е може би най-уютното помещение от цялата къща. Това определено се дължи на ниския скосен таван, меките тонове на естествената дървесина и топлото осветление, създаващо усещане за домашен уют. Освен с огромно двойно легло, спалнята разполага и с няколко вградени шкафа – едно наистина семпло, но много комфортно помещение.

Добрият дизайн и ниската цена правят тази вила изключително примамлива. Още едно преимущество на къщата е, че може да бъде изпълнена където си пожелаете. Освен че е очарователна и има симпатичен дизайн, вилата е изградена върху принципите на устойчивото строителство, с грижа както за природата, така и за финансите на своите обитатели.

Източник: homedit.com
Посещения: 1967