Как да ускорим метаболизма?

13
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Когато искате да изглеждате перфектно, метаболизмът е важна тема за обсъждане. Всъщност метаболизмът е показател на това как организмът ви изгаря калории. Той включва три показателя.

Това са метаболитна норма в покой или числото на изгорените калории, които позволяват на тялото ви да живее. Всеки човек има своя индивидуална метаболитна норма.

Втората съставна част на метаболизма е постоянната маса на тялото ви и най-вече мускулната маса. Колкото е по-голяма мускулната ви маса, толкова по-добър е метаболизмът ви.

На трето място е шитовидната жлеза. Ако сте над 30 години, направете си изследвания, за да сте убедени, че щитовидната ви жлеза работи както трябва.

Опитайте се да спазвате определена методика за поддържане на добра физическа форма. Увеличете мускулната си маса. С възрастта обмяната на веществата се забавя с около 2 процента годишно.

Но можете да победите природата и да напомпате мускули, за да се преборите с този процес. Силовите упражнения са задължителни поне два пъти седмично, ако смятате да накарате тялото ви да изгаря по-бързо калориите.

Поне 30 минути на ден вървете пеша или карайте колело. Включете в менюто си подправки, особено люти. Лютото ускорява обмяната на веществата.

Намалете употребата на захар, защото тя кара тялото да трупа запаси. Не пропускайте никога закуската. Пийте зелен чай вместо кафе, за да стимулирате обмяната на веществата.

Не забравяйте, че трябва да пиете много вода. Студената вода е полезна за отслабващите, защото тялото изхабява много енергия, за да се стопли.

Избягвайте стресовите ситуации, защото те са причина за напълняване, особено в областта на корема. При стрес организмът изхвърля големи количества кортизол, който забавя обмяната на веществата.