Пилешки дробчета с бира

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Като споменахме в най-добрите мезета за бира пилешките дробчета, редно е да споделим и една бърза и вкусна рецепта за приготвянето на такива. Отново с бира. Имайте предвид, че някои ястия, особено с пилешко месо, стават несравними, когато към тях се прибави малко от кехлибарената течност. Малко, защото няма да си хабим цялата бира за готвене, много ясно.

За бирени дробчета ни трябват:

Около 1 кг. пилешки дробчета

1 бутилка бира от 500 мл.

сол и черен пипер

лимон

Приготвяне:

Дробчетата трябва да са много добре изчистени. Измиваме ги и ги слагаме в тава. Поръсваме ги със сол и черен пипер на вкус. Заливаме ги с част от бирата, половината горе-долу. Загряваме фурната на 200 градуса. Мятаме едно метално фолио за похлупак на тавата. През това време си пийваме от останалата бира в бутилката. Слагаме дробчетата във фурната. Пекат се около 35-45 минути, докато ние отидем до онова място (тови път под „онова място“ имаме предвид – до магазина, за още студена бира). Последните 5-7 минути махаме фолиото, за да се запекат дробчетата отгоре и да придобият златист цвят. 

Сервираме ги с лимон и познайте с какво. С бира.

Така се вдъхновихме от тази кулинарна заигравка, че тя песента сама се изнизва от нас:

Карантия, карантия…

тя ме кара все да пия.

(Няма още такава песен, но пък кой знае, може някой да види кулинарния и творческия ни талант и да ни покани в някое върло риалити.)