Намерете си оферта за страхотна ваканция през интернет

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

За нискобюджетни авиокомпании потърсете извън големите туристи­чески сайтове

Нискобюджетни авио­компании като easyjet, Sky Europe и Wizzair никога не предоставят инфор­мация в сайтове за туристически услу­ги. Така че за популярни дестинации, преди да купите билетите, сверете цени­те им с тези, които сте открили на други места. Полезен сайт за сравнение е www.low-cost-airline-guide.com.

 

Професионални пътешественици

Ако сте проверили авиокомпаниите за ценови предложения, направили сте за­дължителните проучвания във всички възможни сайтове, но все така не сте до­волни от избора и цените, то проверете www.itasoftware.com – уебсайт, използ­ван от туристически агенции, сайтове за пътувания и самите авиокомпании. Ма­кар че не можете да запазите билета си през тази страница, можете да се реги­стрирате там като гост. Сайтът ви позволява да правите сложни търсения. Получавате и предупреждение за риско­ве по даден маршрут като дълги пре­стои или недостатъчно време за връзка между полетите. След като сте намери­ли подходящите дати и маршрути, кликнете върху иконата „детайли“, коя­то ви дава номерата на полетите, кодовете на резервацията и на цените на би­летите за всеки полет от маршрута ви. Посочете ги директно на туроператора или на авиокомпанията.

 

Намерете отстъпки за „Дисниленд“ онлайн

Най-лесният начин да спестите пари при пътуването си до „Дисниленд“ (Калифорния) или „Дисни Уърлд“ (Флорида) е, като намалите цената на включващите всичко билети за парка. Преди да планирате пътуването си, по­сетете сайтовете за отстъпки за „Дисни“ парковете www.themouseforless.com и www.mousesavers.com. Тези и други страници предлагат купони с отстъпки и кодове за „Дисни“ паркове, хотели, круизи и всякакви други атракциони, свързани с Мики Маус.

 

Използвайте интернет да намали­те таксите за паркинг на летището

Не правете грешката просто да паркира­те на летището преди полета. Можете да намалите наполовина разходите за паркинг, ако резервирате няколко дни предварително. Проверете специализи­раните сайтове за съответната държава. Ако планирате да стигнете до летището с такси, обадете се предварително. Дока то сте там, запазете си такси за връща­нето. Шофьорът ще очаква полета ви и ще провери дали няма закъснение. Така често е много по-евтино от това да си хванете такси директно от стоянката. Ако имате възможност, проверете за таксиметрови компании, обществен транспорт и коли под наем, налични на летището, за което летите.

 

Седнете, където искате

Не оста­вяйте на авиокомпанията да ви даде място в средата между други две. Искайте да знаете къде са местата до аварийните изходи, на които има достатъчно място за краката – Seatguru.com предла­га планове на местата на почти всички ~ типове самолети. Повечето авиокомпа­нии също така дават възможност да се регистрирате онлайн за полета между 24 и 2 часа преди него, като тогава мо­жете да проверите местата си и ако не ви харесват, да ги смените.

 

 

Съвети как да избегнете проблеми с резервацията в хотела: