Екстракт от боровинки лекува инфекциите

3
Добави коментар
Galana
Galana

Екстракт от боровинки лекува инфекциите

Сладко-киселите боровинки макар да са известни като антиоксидант, не така популярни като медицинско растение и билка. Самият сок обаче от плодовете от години се използва в нароната медицина. Първото описание на особено полезните за здра­вето американски блатни боровинки /Vaccinium macrocarpon/, които са много сладки и едри плодо­ве, прави шведският бота­ник Петер Калм през XVIII век. До това време хората ги познават като освежа­ваща, укрепваща храна, която е полезна като диуретик и предотвратява бо­лестта скорбут. По-късно се открива лечебното въз­действие на плодовете и при треска, диария, воднянка и много други боле­сти.

В средата на 18 век са били открити научни доказателства, че плодовете и техният екстракт са уникални и са особено ефиасни при заболявания на пикочните пътища, които открития и до днес се използват. А съвременни проучвания, публикувани в „Journal of Urology“ и в „Microbios“, стигат до из­вода, че сокът от боровин­ки възпрепятства полеп­ването по стените на пикочните пътища и размножението на бактерии­те Ешерихия коли – най-че­сти причинители на възпаление.

Ето защо, когато има наличие на такава инфекция, да се заложи на хранителна добавка от боровинка или даже още по-добре – на органик сок от ценните плодчета, който ще възвърна комфорта и здравето ви.

ВАЖНО: Ако публикацията Екстракт от боровинки лекува инфекциите ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: