Генералът в черната роба

6
Добави коментар
vaksen1
vaksen1

Мария Дойчинова е PR специалист, вокалист на хеви метъл формацията RAMPART и музикален журналист.

Тя е на 33 години, макар да витаят слухове, че никога не е прекрачвала прага на късното тийнейджърство. Родена е в София.

Завършва I английска езикова гимназия, където се сблъсква и с най-голямата си страст – метъл музиката.

През 2002 г. завършва магистърска степен „Връзки с обществеността” в катедрата на ЮНЕСКО „Комуникации и връзки с обществеността” във ФЖМК на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

През 2008 г. се дипломира и като магистър по „Национална сигурност и отбрана” във Военната академия, като същевременно защитава доктората си по социология.

Научните й интереси са в областта на връзките с обществеността, комуникацията за риска, тероризма и медиите, PR-а и музиката.

Автор е на редица научни публикации в тези направления.

През януари 2013 г. излиза първата й книга „Комуникация за риска. Технология на вземане на решения в променящата се среда” – препоръчителна за специалисти по комуникация и PR експерти.

През май 2013 г. ще бъде публикувана и втората й книга „PR в музиката”.

Сред успехите й e договорът с френския лейбъл Inferno Records, който през 2009 г. издава първия дългосвирещ албум “Voice of the Wilderness” на групата й RAMPART.

През 2012 г. излизат втория и третия диск на бандата, които носят заглавията “A Tale to Cold” и “War Behest”.

RAMPART – Warriors

Мария осъществява комуникациите и мениджмънта на групата си, като успява да осигури участието на RAMPART в редица фестивали във Великобритания, Германия, Франция и Холандия.

RAMPART – Metal Spell

На 29 юни 2013 г. RAMPART ще свирят на американския “Warriors of Metal Open Air”. През септември 2013 г. ще бъде премиерата на исландския филм “Metalhead”, в чийто саундтрак редом с JUDAS PRIEST, MEGADETH, LIZZY BORDEN и RIOT е селектирана и музиката на българите RAMPART. “Metalhead” е филм за скръбта и бунта, за мечтите и кошмарите. Негов режисьор е Ragnar Bragason.

Пеенето, но все по-често ми се налага да се изразявам в писмен вид.

Работа: От 2003 г. до 2008 г. е PR експерт на Военна академия „Г. С. Раковски”. През 2008 г. става медиен съветник на началника на Генералния щаб на Българската армия. В момента работи като PR експерт в пресцентъра на Министерството на отбраната. Музикален журналист е и в датския уебзин „Power of Metal”.
Кауза: Да поставя България на картата на метъл музиката.
Успехи: Все по-скоростни и по-лавинообразни… Някои от тях могат да бъдат слушани тук: http://www.myspace.com/rampartbg
Автопожелание: Повече свободно време.
Най-ценното нещо: Доверието.
Следваща цел: Окупация на всички честоти и елиминиране на гротеските в публичното пространство.