Веско Ешкенази ще преподава цигулка в Созопол

1
Добави коментар
dejzi
dejzi

Лятна Академия на изкуствата / виж www.artacademy-bg.com / в Созопол е една уникална инициатива, където младите таланти на изкуството се обучават и усъвършенстват своя талант пред погледа на преподаватели с утвърдени световни имена. Директното общуване с творци, изградили своята професионална кариера е стимул за младите участници, стремящи се да отговорят достойно на високите критерии на Академията.

Лятната Академия на изкуствата в гр.Созопол е вдъхновена от най – старата музикална лятна Академия в Европа „Mozatreum” in Salzburg . Различният момент в реализицията на двете Академии, е че лятната Академия на изкуствата в Созопол обединява и други изкуства, но и двете Академии целят повишаване на професионалното ниво при подготовка на младите дарования по пътя на обучението им.

Лятната Академия на изкуствата се провежда в град Созопол за осми път от 13 – 31.07.2013 година. Програмата на Академията е отворена за участници от средните и висшите учебни заведения по изкуствата и други  участници лауреати на национални и международни  конкурси без възрастови ограничения.

Преподаватели тази година са:

проф.Анатолий Кръстев – виолончело Класът започва от 13-19.07.2013 година
проф.Владислав Григоров – валдхорна Класът запова от 14 – 20.07.2013 година
Веско Евкенази – цигулка. Класът започва от 15 – 21.07.2013 година
проф.Петко Радев – кларинет.Класът започва от 16 – 22.07.2013година
Стефка Евстатиева – оперно пеене. Класът започва от  17 – 23.07.2013година
проф.Георги Спасов – флейта. Класът започва от  18 – 24.07.2013 година
проф.Светозар Бенчев – живопис. Уъркшопа по живопис започва своята работа от     19 – 25.07.2013година
Йълдъз Ибрахимова – поп и джаз пеене. Класът започва своята работа  от                    22 – 27.07.2013 година
Сузана Клинчарова – арфа. Класът започва своята работа от  24 – 30.07 2013 година
Мария Принц – пиано. Класът започва своята работа от  25 – 31.07.2013година

Венеца на Академията са концертите на  класовете в края на едноседмичния период за всеки клас. Те се провеждат в залата на градската Художествена галерия в гр.Созопол. Активните участници в класовете и в уъркшоповете  получат диплом за завършен майсторски клас. Входът за  тези открити изложби и концерти е свободен за публиката на град Созопол.

 

Новото тази година е майсторкият клас при Веско Ешкенази – цигулка, поп и джаз пеене при Йълдъз Ибрахимова и арфа при Сузана Клинчарова. Целта на екипа на Академията е всяка година да разширява палитрата от специалности и жанрове. Участниците ни и тази година ще се докоснат до магнетичната аура и професионалното умение на екипа ни от преподаватели селектирани от екипа на Академията.

Лятната Академия на изкуствата няма по – верни партньор от Община Созопол – в лицето на кмета на града г-н Панайот Рейзи, читалище Отец Паисий – гр.Созопол и жителите и гостите на града.

Вече седем / 7 /години участията на лятната Академия на изкуствата в културния календар на Община Созопол се превърнаха в традиция и екипът на Академията за първи път участва в новоучредените български награди за събития – Eventex Awards. Ние участвахме в категорията културни събития и журито, което се състои от организатори на събития, маркетинг и ПР специалисти и журналисти оцени високо нашето културно събитие – лятна Академия на  изкуствата в град Созопол.

Почувствали покровителството на музите прекрасните срещи на младите хора на изкуството предстоят в разгара на лято 2013  по малките калдаръмени улички с дъх на смокини и мушкати в старинен Созопол.