Километрични опашки от пенсионери пред павилионите заради… вестник

6
Добави коментар
ppktechno
ppktechno

Километрични опашки от пенсионери пред будките за вестници правят впечатление през последните няколко месеца. Виновник за невиждания интерес се оказа седмичникът „Минаха години“. Пенсионерите го търсят като топъл хляб заради тематиката, силно ориентирана към третата възраст, научи HotArena.net.

 

Всяка седмица в деня, в който излиза, от рано сутрин възрастни хора се тълпят пред павилионите за вестници. „Могат винаги да се абонират, но явно предпочитат да дойдат на място, а и така завързват приказка с наборите от опашката“, шегува се една от продавачките в местния павилион.

 

Тя може да си обясни големия интерес към изданието преди няколко години, когато вървял с книгата „Листопад“, но сегашната еуфория й е непонятна. „Някои баби направо ме молят да им запазя по един брой за следващата седмица, защото много бързо свършват“, обяснява продавачката.

 

Всъщност „Минаха години“ предизвиква такъв интерес не само заради тематиката. Седмичникът е много „шарен“, в него има за всеки по нещо, приятен и лек за четене е и покрива необходимата за един пенсионер информация.

 

Неслучайно през последните месеци вестникът се радва на невиждан досега тираж, потвърди и шефът на издателството Светльо Кантарджиев. Според него изданията, ориентирани към определени възрастови групи, стават все по-предпочитани. Така че нищо чудно утре да ни шашне някоя километрична опашка за тийнейджърки седмичник, шегуват се от издателството.

 

загрузка…