Жозе Моуриньо сбъдна мечтата на мексикански чистач

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Португалският мениджър на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо стана герой на вдъхновяваща човешка история, разказана от „Спортс Илюстрейтид“.

Накратко случката е следната – португалецът сбъдва мечтата на мексикански чистач, дошъл с последните си пари в Мадрид, за да се опита да гледа „Ел Класико“, и го прави част от персонала на Реал за два мача. Така 41-годишният мъж вижда отблизо не само любимците си, а и става свидетел на неща от кухнята на големия футбол, каквито не всеки фен има възможност да види.

Подробно разказана историята звучи така:

Абел Родригес (на снимката вляво от Кристиано Роналдо), който работи като чистач в метрото на Лос Анджелис, отдавна мечтаел да гледа на живо голямото дерби на Испания между Реал и Барса. Окуражен от съпругата си, той хваща полета за Мадрид и пристига в испанската столица. Той няма нито билет за мача, нито пък хотелска резервация, тъй като е похарчил почти всичките си пари за самолетен билет. Решава да се утеши, като отиде да погледа поне тренировката на Реал. Родригес все пак се е докосвал до магията на Реал по време на турнето на „белия балет“ в САЩ, където се „урежда“ да гони топките на тренировките като доброволец.

Безпаричен и отчаян, той сяда в снега край пътя, водещ до базата на Реал „Валдебебас“ и започва да чака. В разказа се намесва и самият Моуриньо.

„Цяло чудо е, че го видях. Напусках базата в колата на помощника си Руи Фара, когато видях Абел“, споделя Специалния. „Амиго, какво правиш тук“, попитал Моуриньо.

„Дойдох да ви видя. За пръв път съм в Европа. Надявах се да гледам Ел Класико, това е голямата ми мечта“, отговорил мексиканецът. „Но билетите отдавна свършиха. Къде си отседнал“, поинтересувал се Моуриньо. „Никъде. Реших първо да мина оттук, за да ви видя, а ако не бях успял щях да се опитам някак си да вляза на стадиона. Ако не се получи си заминавам за Щатите“, отвърнал Абел.

Моуриньо му казва да се качи в колата, наема му стая в същия хотел, където Реал е на лагер преди дербито и му урежда покана за ВИП-ложата.

По време на вечерята преди Ел Класико, Моуриньо прави на новия си приятел предложение, на което не може да се откаже. „Искам да дойдеш с нас в Манчестър за мача от Шампионската лига. Официално ще си нашият домакин, който отговаря за екипировката. Съгласен ли си“, попитал португалецът.

Абел се разплакал от щастие. Формалностите били уредени и само няколко дни по-късно той вече бил издокаран като част от персонала на Реал на „Олд Трафорд“, а играчите го щипели за късмет, тъй като вече гледали на него като на кадем след успеха с 2:1 над Барселона на 2 март. А След мача пък мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън го помолил да открие Моуриньо и да му предаде поканата да отиде в офиса му за традиционната чаша вино.

Родригес се връща в САЩ пълен със спомени, надписани фланелки на Кака, Чичарито и Месут Йозил, както и с една от топките от двата паметни двубоя. „Съвременният футбол не изобилства от трогателни истории, но кой, ако не „Специалния“ Жозе Моуриньо може да сътвори такава красива приказка“, пише „Спорт Илюстрейтид“.