Как да си направим антицелулитен масаж сами и у дома

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Антицелулитният масаж е един от най-ефективните начини за масово поразяване на портокаловата кожа! И да, знаем, че си го представяте като нещо много трудно, не това не е задължително. Има някои лесни масажни техники, с които лесно ще стимулирате циркулацията на кръвта. Това пък ще помогне за по-доброто снабдяване на засегната зона с кислород. Така натрупаните токсини и излишни мазнини постепенно ще се абсорбират или изхвърлят от организма и воала – кожата става по-еластична! Как?! Нека да пристъпим към действие…..

Първо ще трябва да се снабдите със специална четка за масаж с естествен косъм. Лесно ще намерите такава – има ги в повечето аптеки. Най-добре си изберете такава с дълга и удобна дръжка, за да можете лесно да достигате и труднодостъпните зони.

Колкото и странно изглежда, най-ефективният антицелулитен масаж не е този след душ или вана, когато кожата е по-мека, а този върху суха кожа.

В случая правилните движения са много важни – най-добрият вариант са кръговите. Започнете да ги прилагате от основата на бедрата и постепенно се движете нагоре към дупето. Обикновено тази зона е по-засегната от портокаловата кожа, така че съсредоточете се повече върху нея. След това преминете нагоре – първо ръцете, след това гърба и раменете и после областта на кръста и корема.

Най-хубавото на този масаж е, че за тази процедура не са ви нужни повече от 3 до 5 минути, така че можете да си го прилагате всеки ден.

А за още по-добър ефект, след него можете да си вземете контрастен душ и да нанесете специален антицелулитен продукт. След масажа действието му ще бъде много по-добро!/news359

Париж/Франция