Спипаха кръстника на българската мафия в Испания с 3 кила хероин

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Ръководителят на българската мафия в Испания е задържан в Мадрид с 3 килограма хероин, съобщи в. „Ла Вос де Галисия“. Името му засега не се съобщава. Залавянето на мафиотския бос станало възможно благодарение на сътрудничеството между полицейските власти в Испания и още няколко европейски държави.Всичко започнало в град Сантяго де Компостела на 25 февруари. Тогава в града, столица на автономната област Галисия, били задържани българите Филип Пепегов и Георги Иванов. Те пътували в голям камион с чешки номер. В него били открити общо 1,8 милиона евро. Иванов и Пепегов били обвинени в незаконен трафик и пране на пари, но по-късно пуснати под гаранция.

След този случай по нареждане на съда в Сантяго де Компостела започнало усилено разследване, което дава резултат по-рано този месец. В град Ла Жонкера, на самата граница с Франция, бил задържан друг камион, използван от български мафиоти. В него властите открили 50 килограма кокаин. Малко след това бил заловен и босът на българската мафия в Испания с 3 килограма хероин.

Престъпниците карали в Испания хероин, а оттам вземали кокаин. Южноамериканската дрога пътувала към други страни в Европа, най-вече Германия. За транспорт били използвани камиони с чешки номера. Причината е, че Чехия е част от шенгенското пространство и движението оттам към Испания е по-лесно поради липсата на граничен контрол. Откритите през февруари 1,8 милиона евро били предназначени за заплащане на поредната пратка кокаин.

Изданието посочва, че полицейската акция е от изключително голямо значение, защото тя не само е показала как организацията действа, но и с ареста тя е била обезглавена в Испания. /БЛИЦ