Oblivion: зад кадър с уникалната 4К камера Sony CineAlta F65

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Разбира се Oblivion далеч не е първият кино филм с 4К резолюция, но той има претенциите да е първата продукция, за снимането на която са използвани революционните, нови Sony CineAlta F65 камери.

Като един от лидерите на новият 4К (Ultra HD) стандарт, Sony са се погрижили да осигурят максимално качество не само по отношението на визуализацията, но и при създаването на 4K съдържание.

Sony CineAlta F65 е живото олицетворение на израза „последна дума на техниката“ – екипирана с голямоформатен (35 мм) CMOS сензор от най-ново поколение с резолюция от 20 мегапиксела, тази камера не само може да се похвали с изумително широк динамичен обхват (14 стопа!), но и с прекрасно качество на изображенията дори при стойности на светлочувствителност от порядъка на ISO 3200.

F65 запечатва кадри с невероятно богата цветова гама, която покрива почти напълно спектъра на естествената, видима светлина. Това е и една от основните причини режисьора на филма – Джоузеф Козински да се спре именно на този модел за проекта Oblivion.

По неговите собствени думи тя е била най-добрият инструмент, който му е бил необходим, за постигането на максимална острота и ниво на детайлите, които в най-пълна степен да пресъздадат спиращите дъха гледки на епичните ледени пейзажи на Исландия, където е снимана една значителна част от филма.

Действието на Oblivion се развива в далечното бъдеще, когато планетата ни е почти напълно унищожена. На един от последните останали нейни жители – Джак Харпър (в ролята Том Круз) му предстои да се сблъска с ужасяващата истина за войната опустошила Земята. Когато той спасява красива непозната от свален космически кораб животът му се преобръща на 180 градуса и Джак ще трябва да се изправи пред избор който може да реши бъдещата съдба на цялото човечество.

Премиерата на филма у нас – 12 април съвпада с интересна дата – Международният ден на космонавтиката.